BOLVADİN MESLEKİ VE TEKNİK LİSESİNEN BAŞARISI

AB projelerinde ilimiz ve ülkemizde en önde gelen okullarından olan  Bolvadin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Finlandiya’dan döndü.

 

 Ulusal ajans tarafından kabul edilip finanse edilen Makina ve Ahşap alanlarında Lasercladdingve  Laser uygulamaları proje kapsamında çalışma ziyaretini tamamladılar.

Günümüzde mobilya ve ahşap işlemede,  CNC  CAD/CAM ve lazer kesim sistemleri  büyük yer tutmaktadır. İş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda mobilya ve ahşap işlemede,  CNC  CAD/CAM ve lazer kesim sistemlerinde bilgi sahibi olan kalifiye elemana ihtiyacın çok fazla olduğu bilinmektedir. Çevrenin plastik üretimlerle kirlendiği ve kirliliğin yok edilmesinin hemen hemen mümkün olmadığı günümüzde çevre dostu insan sağlığına zararsız ham madde olan ahşabın önemini oldukça artmıştır. Finlandiya bölgesinde bulunan ormanlık bölgeler ve bu ülkedeki ahşap ev üretimi ve ahşabın insan hayatına desteği çok üst seviyededir. Günümüzde iş gücü piyasasında saygın bir yer edinebilmek için günün teknolojisine ayak uydurmak gerekmektedir.

İlçemizde mesleki alanda Eğitim Öğretim hizmetleri veren Bolvadin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi zamanı verimli kullanabilecek, kendini mesleki gelişimlerin gerisinde bırakmayacak nitelikli insan gücünü yetiştirmek için gelişen eğitim teknolojilerini ve metotlarını kullanarak faaliyetini sürdürmektedir. AB normlarında eğitim vermeyi hedefleyen Bolvadin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personeli ve öğrencileri yurt dışında iki haftalık çalışma ziyareti gerçekleştirdiler.Bu çalışmaya Okul Müdürü Ömer PEKER, Öğretmenler Nuri ÇINAR, Zafer KAYMAKÇI, Yücel HEYBET, Murat GÜRKAN öğrenciler Zalik YILDIRIM, Hasan Hüseyin ERKOL, Engin YILMAZ, Sedat ÇAMLI, Köksal TAŞAR, Yüksel KARATAY,mihmandar OrhanALTUNTAŞ olmak üzere toplam 13 katılımcı FinlandiyaJoensuu ilinde bulunan AB en kaliteli Mesleki eğitim kurumu seçilen Joensuu teknik okulunda çalışmalar gerçekleştirdiler.

Özellikle öğrencilerin çok kısa sürede eğitime adapte oldular, bilgi birikimlerine AB boyutu kattıkları görüldü. Yapılan sosyal aktivitelerle farklı kültürleri tanıma imkanı buldular.

Bolvadin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu sene on birinci yurt dışı çalışması yaparak ilimizde ve ülkemizde AB projeleri konusunda en önde gelen kurumlar arasına girdi. Yaptıkları projeler Avrupa Birliği Bakanı tarafından 100 tam puan verilerek alanında kırılması çok güç bir rekora imza atmışlardır.

Okul müdürü Ömer PEKER projeye Finansal olarak destek olan Ulusal ajansa teşekkür etti. Onlar sayesinde onlarca öğretmen ve öğrencilerimiz AB çalışmalarına katılarak bilgi birikimlerine AB boyutu kazandılar. Projemizin hazırlanması ve yürütülmesi aşamalarında bize destek olan Başta İlçemiz Kaymakamlığı olmak üzere, tüm  Milli Eğitim personeline sonsuz saygılarımı sunarım dedi.

 

Editör: Haber Merkezi