Bolvadin Kaymak Festivali Büyük Coşkuyla Kutlandı

Bolvadin Geleneksel Kaymak ve Eber Gölü Kültür Sanat Festivalinin 2. Gününe katılan ünlü yazar Alişan Kapaklıkaya’ya büyük ilgi.

Bolvadin meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda vatandaşlarla buluşan Alişan Kapaklıkaya “Aile içi İletişim” semineri ile çok değerli birikimlerini vatandaşlarla paylaştı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi ve Tertip Komitesi Başkanı Doç. Dr. Cantürk Kayahan “Festival için gerçekten yoğun bir şekilde hazırlandık. Toplumun tüm kesimlerinin programda yer alması için ekibimizle birlikte önemli çaba sarf ettik. Başta Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odası ve Ticaret Borsamıza yürekten teşekkür ediyoruz. Bizleri hiç yalnız bırakmayıp, destek verdiler. Eğlence bölümünü de titizlikle hazırladık. Ancak kültürel ve sanatsal etkinliklerin de yer almasını temin ettik. Gündüz programında Sayın Alişan Kapaklıkaya verdiği seminerle festivalimiz için çok ciddi bir katkıda bulundu. Sokak sanatçıları, müzisyenlerimiz çarşımıza renk kattı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Kayacan: Biz Bolvadin İçin Varız!

Programın ikinci bölümünde konuşan Belediye Başkanı Fatih Kayacan “Biz Bolvadin için varız, bütün yüreğimiz, beynimiz Bolvadin’le doludur. Tek amacımız; Kadim Şehrimizi geleceğe taşımak ve hak ettiği noktaya ulaştırmaktır. Planlarımız, projelerimiz, hayallerimiz bu güzel şehrin, güzel insanlarına en iyi hizmeti vermek üzere şekillenmiştir. Bu sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Hayallerimizi hayata geçirene kadar var gücümüzle çalışacağız. 4,5 yıldır geldiğimiz nokta bellidir. Bundan sonra da aynı heyecan ve tempo ile bu memleketi, bu bölgenin göz kamaştıran şehri yapacağız” dedi.

Kaymak Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödülleri Mehmet Taytak Verdi

Festivale ismini veren Kaymak için düzenlenen yarışmada dereceye girenleri ödülleri ikinci gün akşam şenlik alanında verildi.

Ödül töreni öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Kayacan “Değerli milletvekilimiz Mehmet Taytak, hem ilk gün, hem de bugün bizi yalnız bırakmadı. Şurada açıklıkla belirtmeliyim ki kendisi Ankara’da birçok kez, birçok konuda bizlere yardımcı oldu. Buradan kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra dereceye girenlere ödüllerini vermek üzere sahneye gelen Milletvekili Mehmet Taytak “Sayın Başkana teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmaları ve Bolvadin için gece, gündüz ortaya koyduğu müthiş mücadeleden dolayı bir kez daha tebrik ediyorum. Sayın Başkan girişimleri ve ısrarlı takipleri ile birçok açılmaz denilen kapıyı açarak Şehitler Caddesini ilçemize kazandırmıştır. Bizler de Bolvadin için üzerimize düşün her görevi yerine getirmeye hazırız. Burada gençleri görüyorum. Kendilerinden istirham ediyorum. Çağımızın en büyük hastalığı uyuşturucuya karşı uyanık olsunlar. Bu tür ortamlardan uzak dursunlar” şeklinde konuştu.

Kaymak Yarışmasında 1. Latif Şimşek, 2. Adem Canbaz, 3. Muammer Soydan olurken ödülleri Milletvekili Mehmet Taytak tarafından takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi