Bolvadin Kaymak Festivali başlıyor

Bolvadin’de geleneksel olarak düzenlenen Kaymak ve Eber Gölü Festivalinin 32 ncisi bu yıl 24-25 Ağustos tarihleri arasında dolu dolu bir programla gerçekleştirilecek.

ALIŞVERİŞ GÜNLERİ SAYESİNDE ESNAF ÇİFTE BAYRAM YAŞAYACAK

Festival, 24 Ağustos tarihinde, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası, Bolvadin Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bolvadin Ticaret Borsası’nın destek verdiği “Alışveriş Günleri” ile başlayacak ve 24 ve 25 Ağustos tarihlerinde iki gün boyunca sürecek. Bolvadin İlçesi İstasyon Caddesi ve Çarşı Meydanı’nın trafiğe kapanacağı bu iki günde esnafların özel ürünleri ve indirimleri sayesinde, Bolvadinliler adeta çifte bayram yaşayacaklar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Konseri’yle açılışı yapılacak Alışveriş Günleri, gün boyu sürecek etkinliklerle devam edecek. Sokak müzisyenleri, halk oyunları ve animasyon gösterileri iki gün boyunca Alışveriş Günleri’ne renk katacak.

ŞEHİTLER CADDESİ AÇILIYOR

İlk gün etkinlikleri kapsamında “Şehitler Caddesi” açılışı da gerçekleşecek. Gezi otobüsü ve Mehteran eşliğinde kortej yapılacak ve sonrasında Horan Parkı gezilecek. Cadde, birçok animasyon gösterisi ve etkinliklerle tam bir şenlik alanına dönüşecek. Birinci günün akşamında, Festival’in klasikleşen mekanında yani Horan Parkı Amfi Tiyatro’da Hüseyin KAĞIT, Bolvadinlilerle buluşacak. Birbirinden hareketli şarkılarıyla eğlence doruğa çıkacak.

SEMİNER VE SAHNE GÖSTERİLERİ FESTİVALE RENK KATACAK

Festivalin ikinci gününde de Alışveriş Günleri devam ederken, öğleden sonra 14:00’de, “Siyah Pantolon” hikayesiyle herkesi duygulandıran, Eğitimci-Yazar Alişan KAPAKLIKAYA, “Aile İçi İletişim” konusunda seminer verecek. Saat 18:00’den itibaren ise Horan Parkı Amfi Tiyatro’da dopdolu bir gece daha yaşanacak. Çocuklar tarafından oldukça beğenilen çizgi film kahramanları, Hayri, Kamil, Akın ve Mert, yani Rafadan Tayfa sahne şovlarıyla bir gösteri yapacak. Ardından Grup MECAZ sahne alarak birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserlerini Bolvadinliler için seslendirecek. Grup MECAZ’ın hemen sonrasında ise Turgay BAŞYAYLA sahne alacak ve kalabalık sahne ekibi ve halk danslarıyla Bolvadinlilere unutulmaz bir Ağustos akşamı yaşatacak.

32. Kaymak Festivali 25 Ağustos Cumartesi akşamı düzenlenecek olan Gala Gecesi ile son bulacak. Festivale 20 binin üzerinde izleyicinin katılımın beklendiği kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi