BOLVADİN GELİŞİM PLATFORMU NİSAN AYI TOPLANTISI YAPILDI
Bolvadin'in sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi için çalışmalar yapmak amacı ile kurulan Bolvadin Gelişim Platformu Derneği'nin Nisan ayı istişare toplantısı, Bolvadin Kent Konseyi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan'ın da katıldığı toplantıda Başkan Kayacan görevde bulunduğu ilk bir ayda yaptığı çalışmalar hakkında platform üyelerine bilgiler verdi. Heybeli Termal Tesislerinde daha önce kamulaştırılan ve henüz kullanıma açılmamış olan 36 adet villa ile sosyal tesislerin ilk aşamada sezona yetiştirilmesi için çalışmalara başlanıldığını anlatan Kayacan, Kaplıca'da yeni yapılacak düzenlemeler ile 2014 yılı sonunda artık zarar etmeyen bir işletme modeline geçmeyi arzu ettiklerini, 2015 yılında ise mutlaka kar eden bir Kaplıca hedeflediklerini kaydetti. Gelişim Platformu gibi oluşumların Bolvadin'e dinamizm getireceğini kaydeden Kayacan önümüzdeki günlerde toplanacak olan Kent Konseyinde Bolvadin Gelişim Platformu üyelerini de görmek arzusunda olduğunun altını çizerek, "Bolvadin için düşünen, taşın altına elini koyan, zaman harcayan herkesi Bolvadin Kent Konseyi çatısında görmeyi arzu ederiz" diyerek başta Bolvadin Gelişim Platformu üyeleri olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.
Toplantıda ayrıca platform üyeleri tarafından UMEM projesi kapsamında yürütülen yaşlı ve bakıma muhtaç insanlara bakım kursu açılması, yine UMEM kapsamında istihdama yönelik garson ve servis elemanı kursları çalışması ile Bolvadin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Özdilek'in başlattığı "Bolvadin Hafızası" isimli Bolvadinli yazarlara ait kitapların bir araya getirildiği kütüphane projesi tartışıldı.
Eber Gölü sorunları, Akarçay & Kırkgöz Projesi ile Bolvadin imar sorunları ile çözüm önerilerinin de tartışıldığı karşılıklı sohbet türünde gerçekleşen toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü.
Editör: Haber Merkezi