Bolvadin belediye Başkanı Kayacan Açıklamalarda Bulundu

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin ilçemize yaptığı ziyarette gazetecilerle bir araya geldi.

Yeni kurulan derneğin ziyaretinde ilçemizde görev yapan gazetecilerde bulundu.

Toplantıya Afyonkarahisar Basın Yayın Derneğinin Başkanı Sezer Küçükkurt, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Selami Çalışkan, Odak Gazetesi Sahibi ve Kanal 3 Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Emin Güzbey, Kadınana Gazetesi Sahibi Canser Kuzu ile Bolvadin’den Yenises Gazetesi Sahibi Kadir Kalay, 24 Eylül Gazetesi Sahibi Sadık Bosnalı, Bolvadin Haber Gazetesi Sahibi Hidayet Doğruyol, Kent Haber Gazetesi Sahibi Barış Ak, Odak Gazetesi Yazarı ve Bolvadin Postası Haber Sitesi Sahibi Ertuğrul Sevim, İhlas Haber Ajansı Bolvadin Muhabiri Mücahit Kuzu ile Anadolu Ajansı Bolvadin Muhabiri Samer Biçer katıldılar.

“Sorunları azim ve inancımızla aştık”

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Kayacan “1 Nisan 2014 itibariyle Bolvadin halkının teveccühü ile göreve geldik ve o günden bugüne sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği “Gönül Belediyeciliği” çerçevesinde başlattığımız hizmet kervanında Allah’ın izniyle adalet terazisinden şaşmadan görevimizi ifa etmeye çalıştık.

Göreve geldiğimizde birikmiş sorunlarıyla boğuşan bir ilçe, hantal yapısıyla çözümsüzlük içerisinde bocalayan bir belediye ve beklentileri birikmiş bir vatandaş topluluğumuz vardı.

Geçici çözümler yerine, meseleleri kökten halleden, vatandaşın talep ve şikayetlerini en kısa sürede yerine getiren bir idare anlayışını ortaya koyduk” dedi.

“Birikmiş meselelerin üstüne giderek pek çok konuda mükemmel sonuçlar elde ettik”

Yaptığı konuşmada Bolvadin’e birikmiş sorunların üstesinden gelmeyi başardıklarını belirten Başkan Kayacan “Alt yapıda yaptığımız çalışmaları bizden önceki dönemle kıyasladığımızda ortaya çıkan tablo başarımızın ve performansımızın yüksekliğini gösteriyor.

Mesela

- Sıcak asfaltta bir önceki dönemden 35 kat fazla,

- Sathi kaplamada bir önceki dönemden 7,5 kat daha fazla

- Kanalizasyonda 2,5 kat, kaldırımda 5 kat, bordürde tam 7 kat fazla bir çalışmayı gerçekleştirdik

Doğalgazda şirketle yaptığımız planlama ve uyum sayesinde 148 kilometrelik bir hat çalışması tamamlandı. İlçemizdeki binaların modern dünyanın imkanlarından yararlanabilmesi için Belediye olarak üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyorum. Bolvadin’de doğalgaz abonesi 1500 lerden,8000 lere ulaştırıldı” diye konuştu.

“Bolvadin’i vizyonumuzla nakış nakış işledik”

4,5 yılda yapılan çalışmalardan kısa örnekler veren Belediye Başkanı “Bölgede yaşayan herkesin hayran olduğu, ilçemizin gururu olan Horan Parkta yaptığımız yenileme çalışmaları ziyaret edenler tarafından takdir görüyor.

Burada yeni bir şelale oluşturduk. Üzerinde köprüler, yürüyüş alanları bulunan bir ortam geliştirdik. Temalı masal parkımız, yeni nesil oyun gruplarının olduğu yeni çocuk oyun alanları ile bölgenin en güzel parkını yeşilini koruyarak, geliştirerek yeniledik. Aileler için oturma ve piknik alanlarını hizmete koyduk. Horan parkının geçmişten gelen ihtişamını modernize ederek bir anlamda yeniledik” şeklinde konuştu.

“Eğitimde de, Sporda Belediye olarak başarılı çalışmalar gerçekleştirildi”

Eğitim, spor ve sosyal alanlarda gayet başarılı çalışmalar yapıldığının altını çizen Belediye Başkanı çarpıcı örnekler verdi.

Başkanın sözleri şu şekilde : “Bölgemizde bir örneği olmayan bir eğitim hizmetine de dönemimizde imza attık. Kredi Yurtlar Kurumu ile yaptığımız sözleşme ile yaklaşık 14 bin metrekarelik inşaat alanına sahip 750 kişilik kız öğrenci yurdunu tamamlayarak KYK’ya 15 yıl süre ile kiraladık. Kredi kullanarak yaptığımız bu eğitim kurumu ,kendi kira geliri ile yatırımın kat kat fazlasını karşılayacak bir ekonomik girdi sağlayacak yapıda Burada bir önemli vurgu daha yapmak istiyorum. Bu bina 190 günde tamamlanarak ilgili kuruluşa verildi. Bu kapsamdaki bir bina için 190 günlük yapım süresi Bolvadin’de rekordur.

Sosyal ve sportif tesisleşmelerde de önemli projelerimizi hayata geçirdik.

Mesela Ağılönü’nde bir spor kompleksini tamamladık ve 3 yıldır hizmet veriyor. Yine Karabağlar bölgesinde bir halı saha inşaatımız devam etmekte.

Diğer taraftan Ağılönü bölgesinde Bolvadin’in en büyük modern düğün salonunu bitirdik, hizmete sunduk.700 metrekarelik 600 kişi kapasiteli mefruşatından, inşaatına kadar tüm alanlarda modern malzemelerin kullanıldığı bu salon hizmet vermeye başladı”

“Bolvadin’e gurur duyacağı bir cadde kazandırdık”

Eski adıyla Emirdağ caddesinde çok kapsamlı bir uygulamanın başarıyla tamamlandığını belirten Başkan Fatih Kayacan “Şehitler Caddesini genişleterek baştan sona yeniledik. 2500 metre uzunluğunda 26 metre genişliğindeki caddede alt yapıyı tamamen yenileyerek, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla, Ihlamur ağaçlarıyla, Modern aydınlatmasıyla,

Dikey bahçesiyle ilçemiz için prestij caddesi olarak hizmete sunduk.

Horan parkı ve şehitler abidesinin de bulunduğu bu caddede hiç bir masraftan kaçınmayarak, profesyonel bir çalışma sergiledik.

Bağlantı yollarını tamamen asfaltladık.

Hastanemizin, okullarımızın ve çeşitli resmi kurumlarımızın da bulunduğu bu caddeye ŞEHİTLER CADDESİ ismini verdik” diye konuştu.

“GES projesi örnek bir çalışmadır”

60 günde tamamlanan Güneş Enerji Sistemi ile ilgili gazetecilere bilgi veren Belediye Başkanı şunları söyledi: “Belediyemizin bir önemli çalışması da GES Projesi oldu.İller Bankasından sağladığımız krediyle hayata geçirdiğimiz güneş enerji sistemi ile elde ettiğimiz elektrik hem belediyemizin elektrik giderlerine katkı sağlıyor, hem de ihtiyaç fazlasını devlete satıyoruz.

22 Bin Metrekarelik alanda kurduğumuz bu tesisten sağlanan gelir bu projenin kredisini kendi ödemekte, Belediyemizin 60 günde tamamladığı bu yatırımdan da bütçe harcaması yapmadan gelir elde etmektedir”

“Heybeli; gururumuz, gözbebeğimizdir”

Son yıllarda Heybeli’de “ilklere imza atıldığını ve bunun süreceğini” belirten Belediye Başkanı “Kaplıcamız için iki etaptan oluşan Bir Proje Hazırladık 1.Etabı Zafer Kalkınma Ajansının katkılarıyla tamamladık.

Şimdi 2. etap için çalışmalarımız devam ediyor. Zafer Kalkınma Ajansımız ilk bölüm için yaklaşık 600 bin, ikinci bölüm içinse yaklaşık 800 bin lira hibe desteği sağladı.

Bu tesis ile Heybeli’nin ısı sistemi baştan aşağı yenilenerek, kayıp ve kaçakların engellenip önümüzdeki 100 yılın ısıtma sorunu ortadan kaldırılacaktır.

Heybeli Termal Tesislerinde bir büyük eksikliği de bu yıl Aquapark ile kapattık.

60 günde tamamladığımız ve yarı olimpik yüzme havuzu, yetişkin ve çocuk havuzları ve kaydırakların yer aldığı, ayrıca “Slide and Fly Extrem” kaydırağın bulunduğu bu tesis hizmete girmesi ile birlikte ziyaretçilerin ilgi odağı oldu” dedi.

“Kentsel Dönüşüm Projelerimiz Kadim Kente cansuyu olacaktır”

Basın mensuplarıyla yapılan sohbette ilçedeki Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ilgili de bilgi veren Başkan Kayacan, bu konuda mükemmel bir performans izlediklerini vurgulayarak “Şehirde başlattığımız “Kentsel Dönüşüm Projeleri” halkımız tarafından takdir görüyor.

İlkini İstasyon caddesinde tamamlayarak kısa sürede işhanına dönüştürdüğümüz atıl bir pasajdan sonra, Santral caddesinde ikincisini, Alaca Camii karşısında üçüncüsünü bitirme aşamasına geldik.Pek çok vatandaşımız ile rıza karşılığı anlaşarak gerçekleştirdiğimiz bu projelerle şehir merkezinde ciddi bir silüet yenilemesi yapıldı.

Son derece modern, işlevsel ve görsel kazanımlar elde edilirken, Kadim Kentin merkezdeki harabe görüntülerini ortadan kaldırarak, cazip binalar kazandırdık açıklamasını yaptı.

“ Hayvan pazarımızı utanılacak ortamdan, modern tesisleşmeye taşıdık”

Göreve geldiklerinde ilk icraatlarından birisinin Hayvan Pazarı Projesi olduğunu belirten Belediye Başkanı Fatih Kayacan “ Bolvadin gibi nüfusunun büyük bölümü tarım ve hayvancılıkla geçinen bir ilçede artık hiçbir işlevi kalmamış, her köşesinden dökülen ve vatandaşlarımızın gelmekten imtina ettiği bir Pazar yerini iptal ettik ve yenisi için hemen gereken işlemleri başlattık.

Yaklaşık 2 milyon liraya mal ettiğimiz Bölgesel Hayvan Pazarımız şimdi yeni yerinde üreticilerimizin hizmetine sunuldu.

Pazarımız 61 bin metrekare arsa ve 3500 metrekare inşaat alanına sahip.

Artık bu meslekle iştigal eden vatandaşlarımız son derece hijyenik ve insanların rahatça alışveriş yapabileceği bir ortamda pazarlarını kurabilmekteler” diye konuştu.

“Sempozyumla şehrin bilimsel kimliğini oluşturduk”

Bolvadin tarihinde ilk kez ULUSLAR ARASI SEMPOZYUM düzenlendiğini belirten Belediye Başkanı sözlerine şöyle devam etti : “ 150 civarında akademisyenin katılımını sağladık. Meslek Yüksek Okulumuzla ortaklaşa yürüttüğümüz bu çalışma ile ilçemizin bir envanterinin çıkarılmasını ve bunun ilk kez bilimsel olarak kayıt altına alınmasını gerçekleştirdik.

Çok değerli akademisyenlerin katılımı ve katkısı ile gelecek nesillere bilimsel zeminde Kadim Kenti anlatacağımız kalıcı eserlerin kütüphanelere girmesini sağlayacağız”

“Sosyal Belediyecilikte üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık”

“ Dönemimizde kültürel yarışmalar organize edildi, dereceye giren öğrenci kardeşlerimize 250 civarında bisiklet armağan edildi. İlçemizin manevi önderlerinden Yörükzade Ahmet Fevzi Efendi ile ilgili programlar gerçekleştirildi. Kaymak festivalimizi yine kültürel proğramlarla ön plana çıkardık. Ramazan çadırları ve ramazan iftarlarıyla hemşerilerimizin bir araya gelmesini temin ettik. İhtiyaçlı insanımızı mağdur ve mahzun etmeden gereken desteği verdik” diye konuşan Başkan Fatih Kayacan “sosyal belediyecilik anlamında yapılması gerekenin yapıldığını belirtti.

“Kentsel Yenileme Projemizi Cumhurbaşkanımız onayladı”

Bolvadin tarihinin en büyük projesi olan “Kentsel Yenileme Projesi” ile ilgili olarak Belediye Başkanı şu açıklamayı yaptı: “Bolvadin için hayati öneme haiz olan Kentsel Yenileme Projemiz Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Erdoğan’ın onayıyla Resmi Gazetede yayınlanarak, yürürlüğe girdi.

Bu şehir için bu proje ile 2019 yılının yeni bir Milat olacağına inanıyorum. Çarşı merkezi ve etrafında bulunan 47 bin 523 metrekarelik alanda mükemmel bir proje uygulanacak, geçmiş değerlerimiz korunarak müthiş bir modernizasyona imza atılacak.

Bizi heyecanlandıran budur. Yani Bolvadin’in tarihini koruyarak, geleceğe taşımaktır.

Toplum ve birey haklarını koruyarak şehre yeni kazanımlar eklemek hedefimizdir”

Editör: Haber Merkezi