BOLVADİN ATIK SU ARITMA TESİSİ, TÖRENLE AÇILDI..
Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde, belediye tarafından yapımı gerçekleştirilen atık su arıtma tesisi törenle açıldı.
İller Bankası kredisiyle yapımı tamamlanan tesisin açılışına Bolvadin İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bolvadin ilçe Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Bolvadin İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Çağlar İlden, Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Varol ve İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, 2014 yılının Bolvadin için yeni umutların filizlendiği, yeni tesislerin hayata geçirildiği ve yeni Bolvadin’in temelinin atıldığı bir yıl olacağını söyledi. Bolvadin’in çevrecilik konusunda pek çok yerleşim biriminden daha önde olduğunu ifade eden Başkan Kılçık, “Eber gölünün yaşadığı riski 1992 yılında fark eden ve yaklaşan tehlikeyi gören ilçemiz halkı o tarihlerde belediye öncülüğünde bir kanal kapatma eylemi gerçekleştirerek Türkiye’de ses getiren bir halk eylemi yapmıştır. Eber gölünün bu bölge insanı ve tüm insanlık için önemini hepimiz biliyoruz. Yıllar önce yüzlerce canlıyı bünyesinde barındıran ve 10 binlerce insanın ekmek kapısı olan bu önemli varlığımız maalesef duyarsızlık ve ihmalkarlık nedeniyle yaşam savaşı verir hale gelmiştir. 1 milyon 300 bin lirası devlet desteği olmak üzere toplam 6,5 milyon liraya mal olan Bolvadin Atık Su Tesisi bugün siz değerli misafirlerimizin katılımıyla hizmete açılmaktadır. Bugün tarihi bir gündür. Üçte ikisi Bolvadin sınırları içerisinde olan gölümüzü kurtarmak için de tarihi bir gündür, yarınlara temiz bir çevre bırakmak için de tarihi bir gündür” dedi.
İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran ise, tesisin tamamlanmasında Başkan Kılçık’ın büyük gayretlerinin olduğunu anlattı. Başaran, “Hizmete açılan Bolvadin Atık Su Arıtma Tesisimiz ilçeye ve bölgeye hayırlı olsun. Çevrecilik açısından böylesine önemli bir tesise destek vermek bizleri gururlandırmıştır. Bütün yerleşim merkezleri Bolvadin Belediyesi kadar duyarlı olduğu sürece ülkemizdeki kirlilik sorunu büyük çapta aşılacaktır” diye konuştu.
Tesisin açılışı yapıldıktan sonra, tesisin işleyiş sistemi hakkında protokol üyelerine tesis görevlileri tarafından bilgi verildi.
Editör: Haber Merkezi