Başkan Kayacan hakkındaki iddialar asılsız çıktı

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan hakkında bir şirketle ilgili tapuya hitaben “borcu yoktur belgesi” verildiğine ilişkin bir belge bulunmadığı, bununla ilgili bir delilde bulunmadığı öğrenildi.

Tapuya hitaben verilen belgenin borçtan kurtarmaya yönelik bir belge değil, belediyelerin vermekle yükümlü olduğu Emlak beyam değeri belgesi olduğu belirtildi.

Kayacan’ın, hafızlık eğitimi ve akabinde ilahiyat fakültesi eğitiminden sonra bir müddet İstanbul’da öğretmenlik yaptığı, daha sonra ticarete atılarak uzun yıllar ticari hayatına devam ettiği ardından 2014 seçimlerinde Bolvadin Belediye Başkanı olarak seçildiği, uzun yıllar Milli Görüş Geleneğinde siyasi hayatını mücadeleci bir ruhla devam ettirdiği, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aynı dava ruhuyla siyasi hayatına devam ettiği, FETÖ gibi hain bir örgüt ile hayatının hiçbir döneminde yolları çakışmamış, devletine, milletine, ümmetine her fırsatta sahip çıkan, canla başla yıllarca bu uğurda mücadele eden bir siyasetçi olduğu ifade edildi.

Bolvadin Belediye Başkanı olarak 2014 yılından itibaren büyük bir özveri ile Bolvadinlinin güçlü desteği ile Bolvadin için çalışmalarına devam ettiği, Başkan Kayacan’ın Bolvadin Belediyesi’nin dolayısıyla Bolvadinlinin bir kuruşunun dahi çar-çur etmeyen, her hakkını koruyan, kaynak kullanımı ve Belediye menfaatlerinin takibi konusunda son derece hassas bir yönetim anlayışı içinde başarılı bir performans sergilediği bunun da, kamuoyunca takdirinde olduğu belirtilsi.

Asılsız iddiaları ortaya atan şahsın, Bolvadin Belediyesi’nin çay ocağını bir kuruş kira ödemeden işlettiği, Fatih Kayacan döneminde ihale yapılarak bedel ödeyerek çay ocağı işletmek zorunda kaldığı, aslı ve astarı olmayan iftiralar ile müvekkili yıpratma girişiminde bulunmuş ve bulunmaya devam ettiği, bu şahsın Bolvadin Belediyesi’ne ve müvekkile açmış olduğu tüm davaları kaybettiği, bunun yanında kardeşinin de müvekkilimize karşı hakaret ve tehditten aldığı bir ceza bulunduğu öğrenildi.

Başkan Kayacan’a Bakanlığın soruşturma izni verilmediği iddia edilmiş ise de, bu durumun eksik bir bilgi olarak verildiği belirtildi. Bakanlıkça izin verilmemesine karşı yine müşteki olan Murat Ömür Özdil’in, karara itiraz ettiği ancak Danıştay’ın yapılan bu itirazı reddettiği, Başkan Kayacan lehine bir kararın bulunduğu ifade edildi.

Bunun yanında konu ile ilgili Bolvadin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın vermiş olduğu kararın kesin olduğu bu kararın aynı şekilde Bolvadin Belediyesi memurları için de geçerli bulunduğu ve tekrar yargılanma gibi bir hususun bulunmadığı öğrenildi.

Başkan fatih Kayacan hakkında ileri sürülen iddiaların mesnetsiz ve asılsız olduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi