Başhekim Taneri: "Afyonkarahisar’ın en başarılı hastanelerinden biriyiz"

Bolvadin Dr. Halil İbrahim Özsoy Devlet Hastanesi Birand Sena Taneri ilçede yayın yapan medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek Devlet Hastanesinde yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına çeşitli bilgiler verdi.

TANERİ: "AFYONKARAHİSARIN EN BAŞARILI HASTANELERİNDEN BİRİSİYİZ"

Basını bilgilendirme toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Taneri; "Son 6 aydır yapılan çalışmalar ile Bolvadin Devlet Hastanesi bölge merkez hastanesi olma yolunda başarılı adımlar atılmıştır. Hastanemiz 14 uzman hekim, 2 geçici tam zamanlı uzman hekim, 4 diş hekimi ve 8 pratisyen hekim ile beraber 28 hekim Bolvadin Halkımıza hizmet vermektedir. Eş durumu mazereti ile ayrılan kulak burun boğaz doktoru yerine Eylül ayında yeni kulak burun boğaz hekiminin de ataması gerçekleşmiştir. Yeni başlayan fizik tedavi uzmanı ve ikinci dahiliye uzmanı sonrası üçüncü bir dahiliye mütehassısı da Eylül ayı içerisinde görevine başlaması beklenmektedir. Fizik tedavi ünitesi çok aktif çalışmakta ve çevre ilçe halkına da hizmet vermektedir. Ayrıca fizik tedavinin yatan hastaları da yatarak tedavilerini alabilmektedir. Hastanemizin Afyonkarahisar Hastaneleri içerisinde başarılı istatistiksel oranlarda en ön plana çıkmaktadır. Verilen kaliteli ve uyumlu hizmet halkın memnuniyeti kadar kurumunda dikkatini çekmektedir. Hastanemiz biyokimya laboratuvarında diğer ilçelerde yapılamayan bazı hormon ve tetkikleri yapılabilmesi için teknik imkan sağlanması ve biyokimya uzmanı olan Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimizin katkıları ile merkez laboratuvar olma ve çevre ilçelere de hizmet verebilme şansını yakalanmıştır.

YANLIŞ SEVK ORANI EN AZ SEVİYEYE İNDİRİLMİŞTİR

Özellikle Acil serviste olağanüstü bir titizlikle hastalar değerlendirilmekte, uygun sevkler Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Üniversite Hastanesine ulaştırılmasında 112 ekiplerininde katkısı ile olan başarı halkımızında takdirini kazanmaktadır. Acil serviste yanlış tanı konmaması, hasta atlanmaması için çoğu hasta acil uzmanı olan başhekime ve gerekli bütün uzmanlara danışılmaktadır. Bu da yanlış sevk oranlarını düşürmüştür.

EKİBİMİZE GÖRÜNTÜLÜ DESTEK VEREREK BİR İLKİ BAŞARDIK

Bashekim Birand Taneri , "Bir Acil Tıp Uzmanı olarak anestezi ekibimle mesai saati dışında bile olsa acil servisteki ekibe dışarıdan katkı yapılabilmesi için görüntülü olarak kalbi duran hastaya müdahale eden ekibe destek vermemiz Türkiye’de bir ilk örnek uygulama olmuştur. Ayrıca yeni hastane binasının ilçemize en kısa sürede kazandırılması için hastane yönetimi devlet büyüklerimiz ve ilçe idarecilerimizle beraber hummalı bir çalışma yürütmektedir.

İLÇE HALKI SAĞLIK HİZMETLERİNDEN MEMNUNDUR

Evde sağlık hizmetlerinde de başarılı olunmuştur. İlçe halkı sağlık bakanlığının çok önem verdiği hizmetin Bolvadin halkına sunumundan memnundur. Yakın gelecekte palyatif yataklı bakım servisinin hastanemize kazandırılması da ilçemiz halkı için büyük bir kazanım olacaktır. Kemik Dansitometresi, EEG ,EMG , mamografi gibi cihazlar kalifiye personel ile tüm ilçe halkına hizmet vermektedir. İlçe halk sağlığı ekipleri köylerden bu tarama testleri için hastaların koordinasyonunu sağlamaktadır. Dijital röntgen cihazı Afyonkarahisar ilçelerinden sadece Şuhut ve Bolvadin’de bulunması ilçemiz için bir büyük şanstır. Yakın dönemde başhekim ve hastane idaresinin gayretleri ile panaromik diş röntgen cihazı da hastanemize kazandırılmaya çalışılmaktadır.

YAŞLI, ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA BÜYÜK ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Bolvadin Devlet hastanesinde yaşlı hasta, gebe, şehit ve gazi yakınlarına büyük özen gösterilmektedir, bu hastalarla ilgilenilmesi için özel bir birim kurulmuştur. Diyaliz ünitesindeki itinalı hizmet nedeniyle çevre ilçe köylerdeki diyaliz tedavisi olan vatandaşlar mesafeye rağmen kendi ilçe merkezleri olduğu kadar ilçemiz diyaliz ünitesini tercih etmektedir. Ağustos ayı içerisinde 40 bin Türk Lirası değerinde vital monitarizasyon cihazı acil servise kurulmuştur.

SAĞLIK HİZMETİNDE DEVAMLILIK VE DİNAMİZM ESASTIR

  1. salıverme ile hastanemizde görev yapan 3 personel çevre temizliği ve bahçe işleri anlamında gözle görülür bir iş üstlenmektedir. Hastanenin yeniden yapılması söz konusu olmasına rağmen gerek ilçemiz bağışçıları katkılarıyla gerek hastanemiz imkanları ile her tür yenileme çalışması devam etmektedir. Sağlıkta hizmette devamlılık ve dinamizm esastır." diyerek sözlerini tamamladı. Bolvadin Postası
Editör: Haber Merkezi