Bakan Eroğlu, “Hollanda’nın yaptığı büyük saygısızlık, densizlik”

Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu, "Demokrasinin beşiği diyorlar. Medeniyet falan diyorlar ama  Avrupa maalesef bu tutumuyla gerçekten çok ayıp işliyor, kendisine yakışmayan hareketler içerisinde. Hele Hollanda'nın yaptığı çok büyük saygısızlık, adeta densizlik" dedi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu, bazı tesislerin temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere memleketi  Afyonkarahisar'a geldi. İlk olarak  Bolvadin İlçesi'nde  Belediye Başkanı Ak Partili  Fatih Kayacan'ı makamında ziyaret eden  Bakan Eroğlu, yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Bakan Eroğlu,  Hollanda başta olmak üzere bazı  Avrupa ülkelerinin Türk bakan ve kabine üyelerine karşı tutumunu eleştirdi.
 
'HOLLANDA'NIN YAPTIĞI ADETE DENSİZLİK'
 
Avrupa'nın yaptığının kabul edilemez olduğunu söyleyen  Bakan Eroğlu, "Demokrasinin beşiği diyorlar. Medeniyet falan diyorlar ama  Avrupa maalesef bu tutumuyla gerçekten çok ayıp işliyor, kendisine yakışmayan hareketler içerisinde. Hele  Hollanda'nın yaptığı çok büyük saygısızlık, adeta densizlik" dedi.
 
'MEDENİYET BİZDE, İNSANLIK BİZDE'
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Fatma Betül Sayan Kaya'nın Rotterdam'da konsolosluğa gitmesine izin verilmediğini de kaydeden  Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
 
"Onun da önünü kesiyorlar. Böyle bir şey yok ya. Bırakın bakanı, sade bir vatandaşa yapılsa bile kabul edilemez, yapılamaz. 'İnsanlara ırkçı mesajlar vereceğim' diye seçimlerden birkaç gün önce böyle bir tavır içerisine girmesi çok yanlış. 'Elçiye zeval olmaz' denir. Gelen misafir her zaman kabul edilir, karşılanır ve uğurlanır. Usul böyledir. Medeniyet bizde, insanlık bizde. Bu yüzden  Avrupa'nın medeniyet ve insanlıkla ilgili bizden ders alması gerekli. Maslahatgüzarlar tarafından cevap verildi. Lakin oradaki vatandaşlarımızın sakin olması gereklidir.  Türkiye çok büyüyor, gelişiyor ve yıldızı parlak. 21'inci asra mührünü vuracak olan Türk milletidir. Ben buna yürekten inanıyorum. Zamanı gelince gereği yapılacaktır."
 
Editör: Haber Merkezi