AK PARTİ ÇALIŞIYOR,BOLVADİN KAZANIYOR

Ak Parti Bolvadin İlçe Başkanı Halil İbrahim Sevim  ve beraberindeki heyet İlçeye yatırım,hizmetlerin hızla ilerlemesi ve sorunların çözümü için  görüşmeler yapmak üzere Ankara’ya gitti.

ADALET BAKANI BOZDAĞ: ‘‘YENİ ADLİYE SARAYI İLÇENİZE HAYIRLI OLSUN’’

                Heyet ilk ziyaretini Adalet Bakanlığın da yaptı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, heyeti makamında kabul etti.  Bolvadin halkının seçimlerde vermiş oldukları desteğin altını çizen Bolvadin Ak Parti İlçe Başkanı SEVİM: ‘’Sayın Bakanım. Şu andaki adliye binamız ihtiyaca cevap vermiyor. Bolvadin’imize  osmanlı mimarisinde modern bir adliye sarayı istiyoruz.Cezaevi yapımı hususunda yardımlarınızı talep ediyoruz’’dedi.  2002 den bu güne Bolvadin halkının vermiş olduğu desteğe teşekkür eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: ‘’Yeni adliye binasının projesi tamamlandıktan sonra ivedilikle inşaat ihalesini yapacağız. Bolvadin’e yakışır bir adliye sarayı olacak. Yeni adliye sarayı ilçenize hayırlı olsun.Cezaevinin yapılacağı arazi ile ilgili zemin etüd çalışmaları devam etmektedir.’’dedi

                BOLVADİN’E MİLLİ EĞİTİM DEN 10 MİLYONLUK YATIRIM

                Heyetin ikinci durağı Milli Eğitim Bakanlığına oldu. Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile makamında görüşme yapıldı.

                Bolvadin’in acil İmam Hatip Orta okuluna ihtiyacı olduğunu belirten Bolvadin Ak Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Sevim: ‘’İmam Hatip okulları eski ihtişamlı günlerine tekrar kavuştu. Şu andaki binalar yeterli olmuyor. Yine Endüstri Meslek Lisesine bina ihtiyacımız bulunmaktadır. İlçemizdeki öğretmen eksikliğimizi giderilmesini ve Bolvadin’in sınav merkezi olmasını sizlerden talep ediyoruz.’’ Dedi

                Öğretmen eksiklerinin tamamlanması ve sınav merkezi talepleri için gerekli işlemleri başlatacağını ifade eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem: ‘‘ 18 derslik ve maliyeti 7,5 Milyon (7,5 Trilyon) olan  Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lise binası ihale hazırlığı tamamlanmak üzeredir. 12 derslik ve 1 Milyon (1 Trilyon) maliyeti olacak İmam Hatip Ortaokulu ile 12 derslik ve 1 Milyon (1 Trilyon) maliyeti olacak Atatürk İlkokulu yakın zamanda ihaleye çıkartılacaktır.’’ Dedi.

       İLÇEMİZ MEMBA İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR

Daha sonra DSİ Genel Müdürlüğüne giden Ak Parti heyeti DSİ Genel Müdürü hemşerimiz Akif Özkaldı ile makamında görüştü.

Ak Parti iktidarından önce ilçemizde sulanabilir arazi hiç yok denecek kadar az iken, Özburun göleti,Kurucuova göleti,Merkez Bozkuş,Hamzabey,Dipevler ve Orta Karabağ sulama sahaları ile sulanabilir arazilerin iyi bir noktaya geldiğini ifade eden Bolvadin Ak Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Sevim: ‘‘İlçemize kazandırılan bu yatırımlardan dolayı Bakanımız Veysel Eroğlu ve şahsınıza çok teşekkür ederim.  Kemerkaya göleti tamamlandığında 4290 dekar, Yörükkaracaören Taşlıdere göleti tamalandığında 250 dekar arazi daha sizlerin sayesinde sulanabilir hale gelecektir.Dişli beldemize gölet ve merkez sulama sahalarını genişletme talebini sizlere iletiyoruz. Belediyemize yıllık 120 bin TL elektrik masrafı ile yeraltından çıkarılan, içime elverişli olmayan içme suyuna son vermek adına yapılan içme suyu projesini hızlı bir şekilde faaliyete geçirilmesini talep ediyorum.’’ Dedi.

2003 yılından günümüze kadar ve inşaatı devam eden işler dahil olmak üzere DSİ tarafından Bolvadin’e 49 221 700 Tl (yaklaşık 50 Trilyon) yatırım yapıldığını söyleyen DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı: ’15 Milyon Metreküp depolama hacmine sahip olacak Çay barajı, yılda 7,94 Milyon Metreküp içmesuyu temin edilecektir. Bolvadin ve Çay  ilçeleri ile Dişli ve Özburun beldelerinin 2045 yılına kadar içme ve kullanma suyu, bu barajdan karşılanacaktır. Bu sayede Bolvadin memba içme suyuna kavuşacaktır. Talepte bulunduğunuz gölet ve sulama sahaları için planlamalarını yapalım.’’ Dedi.

Ak Parti heyeti Karayoları Genel Müdürlüğünde, Genel Müdür yardımcısı Adnan Köklükaya ile görüştü. Antalya yoluna sağlıklı bir yol bağlantısı için yapımına başlanılan Emirdağ-BOLVADİN-Çay arasında  duble yol hakkında görüşüldü. Bu yolun devamı olan Çay-Dinar arası duble yol yapımı hakkında talepte bulunuldu.

Son ziyaret Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı idi. Bolvadin Huzurevine ek bina talebinde bulunuldu.

Bolvadin Ak Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Sevim,ilçemize  yatırım ve hizmetlerin devamı için teşkilat olarak sürekli Ankara ziyaretleri gerçekleştireceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi