Afyonkarahisar çalışma ve iş kurumu meslek tanıtım günleri

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Bolvadin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Meslek Tanıtım Günleri 7 ve 8 Kasım 2107 tarihlerinde 3 eğitim kurumunda 2 oturum şeklinde mesleğinde başarılı kişilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında 11. ve 12. sınıf öğrencilerine; doktorluk, hukuk, inşaat ve makine mühendisliği, işletme meslekleri tanıtıldı.

Ayfer Ceylan Emet Fen Lisesi, Raziye Sultan Yusuf Kayabaşı Sosyal Bilimler Lisesi ve Hüsnü Gemici Anadolu Lisesi üniversite sınavına hazırlık yapan öğrencilere bu meslekler hakkında bilgi verildi, alanında uzman kişiler ve akademisyenlerinde mesleğe giriş koşulları, mesleğin inceliklerini, zorluklarını gerekliliklerini ve yaşadığı tecrübelerini aktardığı konuşmasının sonrasında Eğitmen Eren GÖKYER tarafından da meslek, kariyer, başarı hakkında öğrencileri motive edici sunum gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında 400 öğrenciye meslekleri tanıma, kendi ilgi ve yeteneklerine uygun mesleği seçme konusunda İl Müdürlüğümüzce hizmet verildi.

Editör: Haber Merkezi