Afyon’a 13,5 milyonluk yatırım daha geliyor
Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK) 8. Başvuru çağrı ilanı kapsamında kabul edilen Afyonkarahisar’daki proje sahipleri ile sözleşme imzalanmaya başladı.
8. Başvuru Çağrı döneminde imzalanacak yatırımlar tamamlandığında Afyonkarahisar’a yaklaşık 13,5 Milyon TL’lik yatırım daha kazandırılmış olacak.
8. Çağrıda İlk İmza Bolvadin’e
İl koordinatörlüğüne 8. Başvuru çağrı dönemi kapsamında başvuran Fatih Karakoyun, “Yarı Açık Ahır Sisteminde 100 Başlık Süt Sığırı Yetiştirilmesi Projesi” ile Afyonkarahisar’a 2 milyon 158 bin TL yatırım gerçekleştirecek. TKDK’dan 1 milyon 403 bin TL destek alacak olan Karakoyun, Bolvadin de projesini hayata geçirecek.
AB standartlarında işletmeler artıyor
8. Başvuru Çağrı döneminde imzalanan yatırımlar tamamlandığında, yalnızca bu dönemde Afyonkarahisar’a kazandırılmış olacak olan yaklaşık 13,5 milyon TL’lik yatırım il için önemli bir miktar olarak değerlendirilmekte. İl Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, “Bu tür yatırımlar, bundan sonraki yatırımlara örnek teşkil etmekte ve bir şekilde projeler hazırlanmaya başlanmıştır. Afyonkarahisar’da tarım ve hayvancılık sektörü ile işleme tesislerinde AB standartlarında üretimler yaygın olarak yapılmaya başlanmış ve AB standartlarında işletme sayısı günden güne artmaktadır. Tamamlanan projeler ile devam eden yatırımların tamamlanmasıyla ilimiz ve ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlamış olacaktır. Bu tür işletmelerin artması kaliteli gıda üretimi ve gıda güvenliği anlamında da ilimiz ve ülkemiz için önem arz etmektedir” denildi.
 
Editör: Haber Merkezi