"15 TEMMUZ'UN NÖBETÇİSİ, 16 NİSAN'IN EVET'ÇİSİYİZ"

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Bolvadin Temsilciliği tarafından Bolvadin'de Eğitim Bir-Sen üyeleri ve ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile "Birlik ve Beraberlik Gecesi" düzenlendi.

Geceye Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Ak Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Sevim, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik ile ilçede bulunan Sivil Toplum Örgütlerinin yöneticileri ile Eğitim Bir-Sen üyesi öğretmenler ve aileleri katıldı.

BADAK: "15 TEMMUZ'UN NÖBETÇİSİ, 16 NİSAN'IN EVET'CİSİYİZ"


Alkaloid Fabrikası Sosyal Tesislerinde düzenlenen gece Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ardından Bolvadin Şube Başkanı İbrahim Badak'ın açılış konuşması ile başladı. 
Badak konuşmasında; Sayın milletvekilim, Sayın Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanım, Sayın İHH Afyonkarahisar Başkanım, Sayın İl Genel Meclis Üyelerim, Sayın Belediye Başkanlarım, Kıymetli Protokol üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Değerli Temsilcileri, Siyasi Partilerin Değerli Yöneticileri, Basınımızın güzide temsilcileri, “Öncü medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye” sevdalısı Eğitim Bir-Sen ailesinin çok değerli mensupları. Bolvadin Temsilciliğimizce, birliğin gücü ve beraberliğin bereketini pekiştirmek amacıyla tertip ettiğimiz programımıza hepiniz hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Kıymetli misafirlerimiz, Allah’ın lütf u keremiyle zorlu mücadeleler sonucu bugünlere nasıl gelindiğini çok iyi biliyoruz. Kurucumuz merhum Mehmet Akif İNAN ve arkadaşlarının teşkilatımızı sadece basit sendikal amaçlarla değil; hem uhrevi amaçların hem de dünyevi gayretlerinin gerçekleşmesini sağlayacak bir vasıta olarak kurduklarını son derece iyi biliyoruz. Tüm dünya mazlumlarının ümidi olan bu milletin sırtında ne büyük bir yük taşıdığını ve bu yükün ancak ve ancak birlikte ve beraber taşınacağını bizler en güzel şekilde idrak ettik. Çünkü ayrılıkta gazabın ve birlikte rahmetin olacağının müjdesini de tehdidini birlikte yaşadık. Biz idealleri olan, medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası için söyleyecek sözü ve gücü olan, gücünü ve birikimini teşkilatlarından alan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Hak ve özgürlük için mücadele veren, bu uğurda bedeller ödeyen bir sendika olarak, daha özgür, sivil ve demokratik güçlü bir Türkiye için dün olduğu gibi bugün de yarın da taşın altına elimizi koyacağız. Milletin ve devletin bekası için kapı kapı dolaşıp halkımıza bu mücadeleyi anlatacağız. Çünkü biz 15 Temmuz’da bir kere daha anladık ki bu mücadele 1071’de Malazgirt Ovasında iki ordunun karşı karşıya geldiği ve mücadelenin hala da sürdüğü savaşın bir tarafıyız. Biz Hak’tan yana, hak olandan yana tarafız. Biz İbrahim’in ateşine su taşıyanlardan yanayız. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tabiriyle 15 Temmuz’da olduğu gibi “Memur Sen Darbecilere Meydanları Dar Eden Büyük Bir Ailedir.” O gün nasıl ki meydanlara indiysek bugün de aynı ruhla Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’ın dediği gibi “ 15 Temmuz’un nöbetçisi, 16 Nisan’ın Evet ’çisiyiz.” Birliğin gücünü ve beraberliğin rahmetini beraber paylaştığımız bütün katılımcılarımıza, programda emeği geçen bütün kardeşlerime ve misafirperverliklerinden dolayı Alkoloid Fabrikası personeline şükranlarımı sunarım. Sizleri selamların en güzeli olan Yüce Allah’ın selamı ile selamlıyorum" diyerek tamamladı.



Badak'ın konuşmasının ardından konuşan Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal ise meslektaşlarım diyerek selamladığı öğretmenlere yaptığı konuşmasında 16 Nisan Referandumun önemini belirterek bu Anayasa değişikliği ile getirilen yeni hükumet sisteminden bahsetti ve bu sistemin ülkenin geleceği için önemli olduğunun altını çizerek Eğitim camiasından bu paketin vatandaşlara doğru bir şekilde anlatılması için destek istedi.



Program 15 Temmuz ve Referandum temalı sine vizyon gösterileri ile devam ederek Sivil Toplum Platformu Toplantısı ile sona erdi. Programa 600 dolayında davetlinin katıldığı kaydedildi.
 

Editör: Haber Merkezi