Biz hancıyız, hancı..

Çoğunluğun düşüncesi Afyonkarahisar’da MHP’nin milletvekili çıkarmakta zorlanacağı, hatta çıkaramayacağı yönünde idi..

MHP liderinin yakın dostu olan Mehmet Taytak’ın liste başına getirilmesiyle MHP’de hızlı ve belirgin bir kenetlenme oldu.. Afyonkarahisar’ın yıllardır tanıdığı Taytak, Bolvadin’in de verdiği büyük destekle milletvekili olma hakkını kazandı.. Ki, siyasi tecrübesi ile Afyonkarahisar’ı mecliste en iyi şekilde temsil edeceği kabul ediliyor..

Geçen dönem MHP Milletvekili Av.Mehmet Parsak, milletvekili listelerinde yer almayınca hakkında asılsız ve mesnetsiz çeşitli söylentiler çıktı..

Oysa, Ak Parti-MHP iktidarının oluşmasında Devlet Bahçeli’nin adına hareket eden, Anayasa değişikliğinde partisini temsilen bulunan Mehmet Parsak’tı..

Hem partisini temsil eden, hem de genel başkanı adına hareket etme yetkisi verilen bir siyasetçinin bir kalemde çizilmesini kimse kabullenemezdi..

Daha önce de ifade etmiştim; Parsak düzgün bir siyasetçi.. Partisine ve Genel Başkanına sonsuz ve şartsız bağlılığı olan genç, tecrübeli bir hukukçu..

Bugüne kadar edindiğim tecrübeye istinaden diyorum ki; Mehmet Parsak, ya kabinede yer alacak ya Cumhurbaşkanlığı’nda ya da çok önemli bir makamda..

Kısa süre sonra bu görüşümün gerçekleşeceğine inanıyor ve Afyonkarahisar için hayırlı olmasını temenni ediyorum..

**

İYİ Parti listesinden seçilen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, siyasette engin tecrübeye sahip bir hemşerimizdir..

Lafı uzatmadan diyeceğim şu; yakında Gültekin Uysal’ı İYİ Parti’nin genel başkanı veya genel başkan vekili olarak görürseniz şaşırmayın.. Meral Akşener’in koltuğu teslim edebileceği tek kişidir, Uysal..

Liderlik vasfına sahip, tecrübeli, siyaset dilini çok iyi kullanan başka biri var mı, İYİ Pati’de.. Demokrat Parti’nin ismini de kullanabilecek olan yeni oluşum için büyük fırsattır bu..

Hayırlısı, uzayan kol Afyonkarahisar’dan olsun..

**

Milletvekilleri seçildi, mazbatasını alanlar Meclise gidecek ve işlemlerini yaptıracaklar.. Hepsine hayırlı uğurlu olsun.. Allah yollarını açık etsin.. Afyonkarahisar’ı unutmasınlar, seçmenlere karşı yüzleri kara çıkmasın..

**

Milletvekili olmak, büyük adam olmak değildir.. Burnun iyice kalkması, karşısındakini önemsememesi, telefonlara çıkmaması, erişilmez olması hiç değildir.. Milletvekillerini seçen bizleriz.. Onlara vekalet vererek, o koltuklarda oturmasını sağlayan, üstün haklardan faydalanma imkanını veren biz seçmenleriz..

Benim yaşı 70.. Hiçbir vekilden ne iş, ne aş, ne tayin hiçbir talebim olmaz, olamazda.. Bu yaşıma kadar, nice milletvekili, nice bakanı yakın tanıdım.. Genel Başkanlık, başbakanlık hatta Cumhurbaşkanlığı yapmış olanları da yakın tanıdım..

Hiçbirinde kompleks, tepeden bakma yoktu..

Şimdi öyle vekiller görüyoruz ki; “ben yarattım” havasında..

Acizane tavsiyem şu:

Unutmamalılar ki; biz hancıyız, hancı..