Bir İz Bir Eser Bırakabilmek..

23.Dönem Ak Parti Milletvekili, kurucu Ombudsman Av.Zekeriya Aslan, Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek ve Sayın Vali Gökmen Çiçek’le yaptığı sohbeti sizlere aktardı..

Her iki makale de, okuma rekorları kırdı..

Sayın Vali Gökmen Çiçek ve Sayın Başkan Mehmet Zeybek’in, Afyonkarahisar’da büyük bir sinerji oluşturdukları kanıtlanmış oldu..

“Devleti temsil eden makam” ile “seçilmiş yerel yönetimi temsil eden makam” arasındaki uyumlu çalışma ile ortak aklın işlemesi sonucu, kentte değişiklikler hızla hissedilmeye başlandı..

Yıllardır restorasyon yapılmayan tarihi FRİG Vadisi ile Ayazini Köyünün turizm sektörüne kazandırılması Afyonkarahisar için büyük bir nimettir.. Sayın Vali Çiçek’in, köylüyü motive ederek başlattığı ve yakından takip ettiği iyileştirme çalışmaları takdire şayandır..

Bundan 15 yıl önce Frig Vadisi günü birlik turizme açılmalıdır demiştik. Yolu bile yok kim gelir denilmişti.. Termal turizme gelecek turist tarihi ve kültürel değerleri görmek isteyecektir, gün boyu otellerde oturtamazsınız.. Antalya’dan, Afyonkarahisar’ı atlayıp Kapadokya’ya onbinlerce turist gidiyor. Frig Vadisi turistler için çok cazip bir merkez olur diye önermiştik ama olmadı..

Şimdi, dinamik genç ileriyi gören bir mülki amir geldi ve Afyonkarahisar’a unutulmaz eserler bırakabilmek umuduyla olağanüstü çalışmaya başladı..

Tarihi ve kültürü ile termal turizmi tanıtmak Afyonkarahisar’ı çok daha çekici hale getirecektir..

Bunun yanı sıra spor turizmini canlandırmak Sayın Vali Çiçek’in öncelikli çalışmaları içinde olması sevindiricidir..

Öte yandan, Sandıklı Hüdai kaplıcaları yanında bulunan: Aberkios adındaki bir Hristiyan Azizi ile ilgili yazıt var.. Hristiyan Yazıtlarının Kraliçesi diye nitelenen bu yazıt ve Aziz Aberkios’un hikayeleri Hristiyan aleminde bir değer olarak kabul edilmektedir.. Bu bölge inanç turizmine açılabilir ve ikinci bir Efes olabilir..

Sayın Vali Çiçek’in bu önemli konuya da ilgi göstereceğini umut ediyorum..

**

Vekilimiz Zekeriya Aslan’a, Sayın Vali Gökmen Çiçek ve Sayın Başkan Mehmet Zeybek’le yaptığı sohbeti aktarmakla Afyon için yapılanları öğrendiğimizden dolayı müteşekkiriz..

Sayın Vali Gökmen Çiçek ve Sayın Zeybek’in yolları açık olsun, Allah başarılarını daim etsin..

**

Geçen hafta, Sandıklı Belediyesi kuruluşu Sanjet’in, ilçenin bütün kum ihtiyacını karşılayacağız diye 4 yıl önce aldığı Yanıkören köyündeki kum ocağından bu güne kadar hiç kum çekilmediği söyleniyor..

Kum olmayan yerden kum çekilmez deniliyor, bu kum ocağını kimden kaça hangi amaçla aldınız, hiç kum çektiniz mi, diye sorduk..

Henüz bir cevap yok..

Bir diğer soru:

Vatandaş evine veya işyerine Sanjet bağlatmak için talepte bulunuyor..

Ancak o mahalle veya sokakta hat yoksa ilgilerin verdiği cevap “yeterli abone sayısını bulun, paranızı yatırın.” Deniliyor..

Yani o bölgede yeterli abone olmazsa Sanjet’ten ısı hizmeti verilemiyor..

Dinar yolunda bir villa var.. Cevizli Villa..

O bölgede yeterli abone mi vardı da o villaya Sanjet çekildi?

Özel muamele mi?

Vatandaş merak ediyor, soruyor biz aktarıyoruz..

Verilecek cevap varsa, yanıtı gelirse bizde aynen vatandaşa aktarırız..

**

Sandıklı’da eski hayvan pazarının olduğu yer var..

Parselcinin ortaklarıyla bu bölgede arsa topladığı söyleniyor..

Villalar yapıp satmayı planlıyorlarmış..

Hayırlı olsun..

Bunlar da, iyi iz bırakacaklar!

**

Hayırlı haftalar..