Sizce de bir gariplik yok mu?
Elinde bir bastonla havada oturan adam gösterisi son dönemlerde Avrupa'nın büyük kentlerinde ilgi odağı oldu.
1830'dan bu yana büyüsünden birşey kaybetmeyen ilizyon gösterisini görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.
Geçtiğimiz aylarda Avrupa 'nın büyük kentlerinde sık sık karşımıza çıkan "havada oturan adam " gösterisi, ilk kez sahneye çıktığı 1830 yılında olduğu gibi görenleri hala şaşırtmayı başarıyor. Elinde bir baston tutan adamın saatlerce havada oturduğunu görenler "Bunu nasıl yapıyor" diye birbirlerine soru yöneltiyorlar. Son dönemde Avusturya, İsviçre ve özellikle de Almanya'da bu gösteriyi sunanlarda adeta patlama yaşandı. Örneğin bankacılar kenti Frankfurt'un merkezindeki Hauptwache'de gözler önüne serilen ilizyon, alışverişe gelenleri etkiliyor.
BAĞDAŞ KURARAK OTURUYOR
İki kişi, gösteri öncesi hazırlık yaparak kırmızı bir bezin içine giriyorlar. Üçüncü bir kişi bunu yaparken dışardan kendilerine yardımcı oluyor. Kimse bezin içinde ne yapıldığını görmüyor. Daha sonra bez aşağıya indiriliyor ve bir adamın, diğerinin üzerinde bağdaş kurarak oturduğu görülüyor. Manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyenler, dakikalarca karşılarında dikilerek yaşananları izliyorlar. Yüzleri örtülü iki gösterici, saatlerce bu vaziyette dururken yoldan geçenler kendilerine bol bol bahşiş vermeyi de ihmal etmiyorlar.
Havaya yükselerek veya bir cisime dokunup havada kalma gösterisinden tarihte ilk kez 1830 yılında bahsediliyor. Hindistan'ın Madras olarak bilinen Chennai kentinde "Shesal" adlı bir kişinin, yerden 1,2 metre yüksekte oturduğu ve görenleri hayretler içinde bıraktığı ifade ediliyor. Bunu yaparken kişinin, yere teması olan bir cisime dokunduğu belirtiliyor.
 
 
Editör: Haber Merkezi