BEHİÇ GÖBEKLİ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU.

DİNAR’IN EN ESKİ MANİFATURACI ESNAFLARINDAN BİRİ OLAN BEHİÇ GÖBEKLİ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU.

Babası Eşref Göbekli’den kalan mesleği devam ettiren Dinarın en eski manifaturacısı BEHİÇ GÖBEKLİ 40 yıllık mesleğinden sonra emekli olmuş ve eşiyle birlikte Dinar’da hayatını sürdürmekteydi.
Tam tarihini hatırlamıyorum ama bu geçtiğimiz kış mevsimiydi Konyalı camiinin arkasında Deprem konutlarındaki dairesine giderek ziyaret etmiştim. 1967 de evlendiğimde evimin ihtiyaçları için gittiğimde “Mağaza senin ağabeyim. Ne istersen al ödemek için de sıkıntı çekme” diyerek bana dükkânını açmıştı. Eski günleri andık. Hoş beş sohbetle vedalaşıp ayrılmıştım.20 Mayıs sabahı verilen sala ile acı haberi duydum. Daha yeni Kadri Veziroğlu ağabeyi toprağa yeni vermiştik. Evinin önündeki yasa katıldım oğlu Ömer’e başsağlığı diledim. Dayısı Mehmet Göbekli’yi de gördüm. Hep birlikte Ulu camideki Cuma namazı sonrası toprağa verdik.
DİNAR’IN EN ESKİ MANİFATURACI ESNAFLARINDAN BİRİ OLAN BEHİÇ GÖBEKLİ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU. Tanıyan ve haberi olmayan tüm dostlara duyurulur. Başımız Sağ olsun. 20 Mayıs 2016 Ayhan Kalkan