İYİ Parti Başmakçı Kongresini Yaptı

İYİ Parti Başmakçı 3. Olağan Kongresi yapıldı. Mevcut İlçe Başkanı Ahmet Sinkay, tek aday olarak girdiği kongrede tekrar başkan seçildi. Kongreye; İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, MDK üyesi Öncül Kazancı, Av. Hakan Şeref Olgun, Dr. Münir Pehlivanoğlu, Ecz. Okşan Efe Ulusoy, Millet İttifakı ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, ülke gündemini değerlendirerek korkak ve şeytanlaşmış bir iktidarla karşı karşıya olduğumuzu söyledi. Mısırlıoğlu, şöyle konuştu: “Son 21 yıla baktığınız zaman siyasi partilerde mücadele e etmek büyük bir cesaret örneğidir. Muhalefet partilerinde özellikle İYİ Parti gibi, millet ittifakı cephesinde yer alan diğer siyasi partiler gibi siyaset yapmak gerçekten büyük bir cesaret, fedakarlık örneğidir. Öncelikle Başmakçı’da bu cesareti, bu fedakarlığı yapan değerli dava arkadaşlarımıza, diğer siyasi partilerin bizimle beraber yürüyen temsilcilerine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.

21 yıldır Türkiye’de milletten korkan bir iktidar tarafından yönetiliyoruz. Bir iktidar düşünün, vatandaşın tamamının oyuna talip değil. Bir iktidar düşünün, eğitimli kesimin oyundan çekiniyor. Bir iktidar düşünün, memurdan, çalışan, emekliden, işçiden, öğretmenden korkuyor. Korkarak nereye kadar gideceksiniz? Bu gün bizim üyelerimiz arasından bazıları bizi arayarak oy kullanmaya geleceğini ama kongre alanında bulunamayacağını üzülerek ifade etti. Ne dediler biliyor musunuz? ‘bizleri çocuklarımızla, işimizle, aşımızla, ekmeğimizle, geleceğimizle tehdit ediyorlar. Dolayısıyla bizim gönlümüz de, kalbimiz de oyumuz da İYİ Parti’nin yanında ancak o meydanda bizim görüntülerimizi alıp bizi evlatlarımızın istikbali ile geçimimizle, ekmeğimizle sınayacaklar.

Bakın değerli hemşerilerim; rızkla şeytan bile oynamaz. Şeytanlaşmış bir iktidar yönetiyor bizi. Böylesine vatandaşının ekmeğini tehdit edecek kadar gözünü karartmış iktidar hırsı büyümüş, adalet tanımaz, hukuk tanımaz, insanların arasındaki özgür fikir ayrılığına tahammül edemez şeytanlaşmış bir iktidar tarafından yönetiliyoruz. Ama az kaldı. 13. Cumhurbaşkanı, millet ittifakının adayı olacaktır.

Türkiye’nin örnek belediyeciliğini Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde tüm dünyaya gösteren bir babayiğit oturuyor. Dolayısıyla Millet İttifakı cephesinde belediyede görev alan bütün belediye başkanlarımız her şeyini şeffaf bir şekilde milletin gözünün önünde, aydınlatarak, hiçbir şeyi kapalı kapılar ardında yapmadan bütün ihalelerini şeffaflık ilkesinde yapıyor. Bunlar ne yapıyor? Devletin malı deniz yemeyen domuz mantığıyla hala daha ihale rantçılığıyla uğraşıyorlar. Giderayak Türkiye’de ne kaldıysa alıp götürmek istiyorlar. Bizim milletimiz buna müsaade etmeyecek. Bizim insanımız bunlara sandıkta dersini verecek, inşallah hep birlikte güzel günler göreceğiz. Gereksiz olan ampulleri söndüreceğiz, güneşin ışığıyla tüm dünyayı aydınlatacağız inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle İYİ Parti’nin Başmakçı 3. Olağan kongresinin öncelikle Başmakçı’mıza, Afyonkarahisar’ımıza ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Kongrede konuşan Dr. Münir Pehlivanoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Bugün Türkiye’nin üzerine çökmüş olan siyasi, ekonomik, hukuksal kara bulutlar yeni bir güneşin doğması ile dağılacaktır. İşte bu güneş; İYİ Parti güneşidir. Lideri de Meral Akşener’dir. Yolumuz Meral Akşener’in yoldur. Yolumuz Gazi Mustafa Kemal’in yoldur. Ne mutlu Türk’üm diyene! Yapılan bu seçimin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Av. Hakan Şeref Olgun da kongrede bir konuşma yaparak “Bu kongreden dolayı hepinizi kutluyorum. Çünkü gelenler ilçe binasına sığmamış artık Başmakçı’da kongreler caddede yapılıyor. Artık İYİ’ler geliyor. Bu vesile ile bu kongrenin Başmakçı’ya ve Afyonkarahisar’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ahmet başkanıma da bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Kongrede yaptığı konuşmada kadın üyelerin sayısına dikkat çeken Ecz. Okşan Efe Ulusoy, şöyle dedi: “Ülkemizin düştüğü şu zor günlerde Allah’ın izniyle hepimiz taşın altına elimizi atıp milli şuuru tüm halkımıza anlatmalıyız. İlk önce de gençlerimizden başlamalıyız. Keşke bu gün burada daha çok kadın üyemiz olsaydı da ilk önce annelere seslenebilseydim ben. Çünkü bir anne her şeyi değiştirir. Bir anne ülkeyi değiştirir. Bunun en büyük örneği de Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi değerli Zübeyde Hanım’dır. Ben de bu şekilde ülkemizin topuklu efesi Meral Akşener’in izinde giden bir topuklu efe olarak Allah’ın izniyle Afyon’da İYİ’lerin sayısını artırmak için var gücümle çalışacağım. Her kongrede görüyorum ki; biz Erdal Gümüş başkanımızla bir olmuş, bu partiyi bir masada kurmuşken şuan bakıyorum ki sokaklara dağılmışız. Ahmet Sinkay başkanıma, değerli ekibine başarılar diliyorum.”

İYİ Parti Başmakçı İlçe Başkanı Ahmet Sinkay ise yaptığı konuşmada “Siyaset zalimin zulmüne dur demek için yapılıyorsa ibadettir.” diyerek destek olan herkese teşekkür etti. Sinkay; “Biz bu yolda kucaklayıcı olacağız dedik, olduk. Kapsayıcı olacağız dedik, olduk. Çünkü İYİ Parti toplumu ayrıştıranların değil birleştirenlerindir. Gerginliğin değil huzurun, kavganın değil barışın, diklenmenin değil anlamanın partisidir. Siyaset zalimin zulmüne dur demek için yapılıyorsa ibadettir. Güçlü kadrolarımızla inançla beni bu yolda yalnız bırakmayan kıymetli dava arkadaşlarım; en kalbi duygularımla sizleri selamlıyor, seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.

3. Olağan Kongre sonucuna göre İYİ Parti Başmakçı Yönetim Kurulu şöyle;

Asil Üyeler:

Şevki Kök, Süleyman Ertan Gönüllü, Tevfik Sardoğan, Cemalletin Ermez, Envar Aydın, Abdurrahman Çetin, İbrahim Erdoğan, Nihat Özsoy, Bülent Kaygısız, Cafer Birer, Tarık Elmas, Murat Zengin.

Editör: Haber Merkezi