Başkan Altuntaş

Afyonkarahisar’ın hızla gelişen ilçesi Çobanlar Belediye Başkanı Gönül Belediyeciliği ve Gönül Adamı Ali Altuntaş ile makam odasında bir sohbet gerçekleştirdik.

Başkan Altuntaş’ın Çobanlar için anlattıklarını aynen yazdık.

Başkan Altuntaş;

“31 Mart 2019 seçimleri ile görevimize başladık.

İlk günkü tevazu, samimiyet ve gayretle ilk günkü heyecanımızla görevimizi devam ettirmekteyiz.

Malum küresel çapta yaşanan pandemi nedeniyle çalışmalarımız biraz daha yoğunlaştı. Halk sağlığı adına üzerimize düşen hiçbir hizmetten kaçınmadık.

Gerek yapmış olduğumuz hijyen paketi desteği gerekse ilçemiz esnafına yapmış olduğumuz destekler ve kamu kurumlarına yapmış olduğumuz destekler ile hem halkımızın hem de devletimizin yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz.

2019 yılında halka açık iftar daveti, Ömer DÖNGELOĞLU, Dursun Ali ERZİNCANLI ve Hayati İNANÇ hocalarımız ile yapmış olduğumuz programlarınında pandemi sürecinin sonlanmasıyla devamı gelecek.

Seçim beyannamemizde yer alan tüm vaatleri bir bir yerine getirme gayreti içerisindeyiz.

Tekstil fabrikamız bugün çok şükür ki yurt dışına ihracat yapıyor.

5400 m2 kapalı alana sahip fabrikamız 200 kadın hemşehrimize istihdam sağlıyor ve bu sayı gün geçtikçe de artacak ayrıca öncü olduğumuz proje hem ilimize hem bölgemize örnek oluyor. Bunun haklı gururunuda yaşamaktayız.

İlçemizde yaşanan elektrik sıkıntılarını giderdik.

Trafo sayılarını artırdık. İlçemizin merkezinden başlayarak elektrik şebekesi hatlarını yer altına aldık. İhale dışında kalan elektrik hatlarını da yer altına alma konusunda 2 Etap ihalesi için çalışmalara devam ediyoruz. Sokak Aydınlatması noktasında yetersiz ışığa sahip tüm sokaklarımızı revize ettik ve halkımızın hizmetine sunduk.

130.000 m2 Parke ve bordür taşı döşedik. Yol ağımızı genişlettik ve gerekli bakım, onarım işlerini kısa sürede tamamladık. Özellikle zafer mahallemizde yer alan deprem konutları çehresini tamamladık. Bugün her sokağını her mevsim her şartta ulaşıma engel teşkil etmeyecek hale getirdik.

Gençlere yönelik dev yatırımlar yapıyoruz. SOGEP 2019 kapsamında “Kadınıyla Genciyle Herkes İçin Daha Yaşanabilir Bir Çobanlar” isimli projemiz kabul gördü. Projemizde Pandemi sürecinde sosyal hayatı kısıtlanan gençlerimiz için Şehit Parkımıza 1500 m2 kapalı halı saha yapımına başladık. Ayrıca gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın kullanacağı fitness salonu, bilgi evi niteliğinde bilgisayar odası ve internet erişimin olacağı ki kütüphane ve hem tekstilde çalışan hem de ilçemizde ikamet edip çalışan hanım kardeşlerimizin güvenle çocuklarını bırakabileceği bir kreş inşa sürecindeyiz. İnşallah mayıs ayı itibariyle tüm vatandaşlarımıza kapılarını açacağız.

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi öncülüğünde ilçemize bir de kapalı spor salonu kazandırdık. Maalesef şu an için pandemi dolayısıyla herhangi bir organizasyon gerçekleştiremedik. Fakat salgın sonrası İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmet ve Spor Müdürlüğü koordinesinde Belediyemiz ortaklığıyla “Çobanlar Yıldızlarını Arıyor” isimli projemiz ile bu alanları gençlerimiz için çok daha aktif olarak kullanacağız.

Ayrıca Afyonkarahisar İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ile ilçemiz Zafer Mahallesinde yer alan futbol sahası ve yürüyüş yolu için tribün, soyunma odası, aydınlatma ve peyzaj çalışmalarını gerçekleştiriyoruz.

Türkiye’ de bir ilk olan Kapalı Basınçlı Sulama Sistemimizde 1. Etap tamamlandı.

Bölgemizde kullanıma açıldı. Sulama sisteminde ki ağı çok daha genişleterek halkımızın hizmetine sunmak için girişimlerimizi sağladık ve 2. Etap ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Tarım noktasında tüm çiftçi kardeşlerimizin sorununu dinleyip yanında olmaya elimizde geleni tüm gayretimizle yapmaya devam edeceğiz.

İlçemizde ki mevcut derelerin taşkın ve sel riskine karşın ıslahı için çalışmalarına başladık. Bu yıl içinde tamamlanacak. Oluşabilecek her türlü zararı önlemek gayesindeyiz.

Her mahallemize her sokağımıza yaklaşık 1000 ağaç dikerek ağaçlandırdık ve bu yıl içinde en az 2000 ağaç daha dikeceğiz. İlçemizi yeşil bir hale getirdik.

Kanalizasyonda 5. Etap projemiz için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

İller bankası ile görüşmelerimiz devam etmekte. Tüm ilçemizde yaşanan kanalizasyon sorunlarını en kısa vadede tamamlayacağız.

Doğalgaz için girişimlerimiz olumlu sonuçlar verdi. Yatırım planı dâhiline alınan ilçemiz için gerekli tüm izinleri bölge yetkili firmamıza verdik. İnşallah en kısa sürede de bunu neticelendirmek istiyoruz.

TOKİ ile işbirliği içerisinde ilçemize “TARIM KÖY” adı verilen proje için başvuruda bulunduk. Süreci dikkatle yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımız için yeni hayvancılık alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Ayrıca Biyogaz tesisi için tüm prosedürleri tamamladık. Çok yakın bir süreçte 3 MV Biyogaz tesisimizi ilçemize kazandırarak hem doğal gübre üretimini sağlayacağız hem de bu hususta çiftçilerimize ekonomik bir girdi sağlayacağız. Ayrıca çevre temizliği ve sağlığı için büyük bir adım atmış olacağız.

Valimiz Sayın Gökmen ÇİÇEK’ in talimatları doğrultusunda ve öncülüğüyle, ilçemizde Kaymakamlığımız ile ortaklaşa kadın kültür evimizi kurduk.

Kadın Kültür Evimizde sağlıktan, spora, dini eğitimlerden, çocuk bakımına kadar tüm eğitimler ve konferanslar verilmekte.

Ayrıyeten Kadın Kültür Evimizin çatısı altında kooperatif oluşturarak hanım kardeşlerimizin el emekleri ürünlerini pazarlayıp satışa sunabilecekleri, katma değere çevirebilecekleri bir alan kurduk.

Şu anda peyzaj ürünleri için sera kurduk. Burada hanım kardeşlerimiz salon bitkisi ve hediyelik ürünler yetiştiriyor. Ayrıca taş tozundan ürettikleri çeşitli saksılar ile bunlara ayrı bir görsel katıyor. Bunun yanında bez bebek, kanaviçe ve tel kırma üzerinde üretim yapıyoruz.

“Cennet anaların ayaklarının altındadır.” diyen bir medeniyetin kültür mensupları olarak kadınlarımıza yönelik faaliyetlerimiz, bir vazifeden öte bir gereksinimdir.

Belediye hizmetlerimiz noktasında her türlü desteğini bizden esirgemeyen başta Valimiz Sayın Gökmen ÇİÇEK’ e, Milletvekillerimiz; Veysel EROĞLU, Ali ÖZKAYA, İbrahim YURDUNUSEVEN’ e, AK Parti İl Başkanımız Hüseyin Ceylan ULUÇAY’a, AK Parti İlçe Başkanımız, Ali YALMAN’ a ve AK Parti İl

ve İlçe teşkilatlarımıza teşekkür ederim.” Dedi.

**

Başkan Ali Altuntaş’ın başarılı çalışmaları, modern projeleri için gönülden kutluyorum..

Cenab-ı Allah yar ve yardımcısı olsun..

Görelim mevlam neyler

Neylerse güzel eyler..

Sağlıcakla…