BARBAROS HAYRETTİN PAŞA!..
Sandıklı Belediye başkan Yardımcısı Hayrettin Barbaros Atasoy’un görevini kötüye kullandığı için soruşturma izni verilmesine rağmen görevine devam etmesi, kendisi ve kardeşlerinin sosyal medyada hakaret içeren yazılar paylaşması üzerine vatandaşların büyük tepki gösterdiği söylendi.
Hatırlatalım:
Hayrettin Barbaros Atasoy hakkında yapılan şikayet üzerine inceleme yapan yetkili mercilerin raporuna istinaden;
Sandıklı Kaymakamlığı İlçe Hukuk İşleri Şefliğinin 18/11/2015 tarih ve karar (7) sayılı yazısında:
“…düzenlenen ön inceleme raporu ve alınan ifadelerin bir bütün olarak değer lendirilmesi sonucunda; Belediye Başkan yardımcısı olarak görev yapan Hayrettin Barbaros ATASOY' un görevini yaparken Kanun ve mevzuatın kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde hareket etmediğinden görevi kötüye kullanıldığı iddiasının sübuta erdiği, iddiaları doğrulayacak yeterli bilgi ve belgelere rastlandığı anlaşıldığından Belediye Başkan yardımcısı hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. maddesi uyarınca "SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİ" ne karar verilmiştir.” İfadesi yer almıştı.
Yazı savcılığa intikal edince, süre kazanmak için 02.12.2015 tarihinde idare mahkemesine başvurduğu iddia edilen Atasoy hakkında, idare mahkemesinin vereceği karar sonucuna kadar soruşturma durdurulmuştu.
Merak edenler için bilgi şöyle: İdare Mahkemesinin “üstlük konumu” nedeniyle Atasoy hakkındaki kararı usul yönünden bozduğu, bu nedenle soruşturmanın yeniden başladığı ve İçişleri Bakanlığı’ndan gelen müfettişin soruşturmaya devam ettiği ifade edildi.
Bu arada kamuoyunda, “belediye başkanı bu adamı neden görevden almıyor” sorusuna da, net cevap çıkmış oldu.
Belediye başkanının 657 sayılı devlet memurları kanununa göre, kesinleşmiş karar olmadan Atasoy’u görevden alması kanunen mümkün olmadığı belirtildi.
 
Anlaşıldığı kadar Atasoy’un da, gerinmesinin sebebi de bu…
Valilik tarafından gönderilen muhakkik İlk raporunda, Hayrettin Barbaros Atasoy’un “görevi kötüye kullanıldığı iddiasının sübuta erdiği, iddiaları doğrulayacak yeterli bilgi ve belgelere rastlandığı anlaşıldığından” denildiğine göre: yeni soruşturmanın da, aynı suçlamayla çıkması büyük ihtimaldir..
Ne olur?
Süre uzamış olur, ama…
Sonunda, hak yerini bulur…
********
İnsan, hem suçlu hem güçlü olamaz!.
Soruşturma sonucuna kadar Atasoy biraderlerin sessiz olması gerekirken, sosyal medyada çirkin paylaşımlarda bulunmalarından dolayı vatandaşların tepkisini çektiğini belirtmiştik…  
İşte basit bir örnek:

“tek düşman çıktı karşımıza, oda şansımızdan kahbeymiş”
Yakıştı mı bu laf hacı efendiye?
Mesela bir köyde;
Birinin gıyabında “Kahbeymiş” diye konuşana “başını mı tuttun?” diye sormazlar mı?
Dinden, imandan,kur’an’dan, hac’dan, umre’den bahsederler…
Utanmadan sıkılmadan sosyal medyadan “kahbeymiş” diye gıybette bulunurlar…
Bak Halil Efendi, birisi için ”kahbeymiş” demen için, dinen zinanın nasıl olduğunu bilmen lazım..
Zina, “mil ü mikale” ile kanıtlanır...
Oku da, öğren hacı efendi!...
Fıkha göre "mil ü mikale" durumunun tespiti gerek. Nasıl bir durum bu? Önce "mikale"yi anlatmak gerek. "Mikale" nedir?
Bilirsiniz kadınlar kirpik diplerine, gözlerine siyah bir boya çekerler, buna sürme denir. Bu bir sıvıdır, deriden bir kabın içindedir, işte bu kaba "mikale" denir.
"Mil" ise, sürmeyi mikaleden alan, kirpikleri boyayan bir çeşit fırçadır.
"Mil"i alıp "mikale"nin içine soktuğunuz an "mil ü mikale" durumu meydana gelir. İşte "zina" nın ispatlanması için  "mil ü mikale" durumunda tespit gerekir, üstelik bu tanıklar tarafından söylenecektir, onlar da "Evet, bu kadınla bu erkeği mil ü mikale durumunda gördük!" derlerse zina oluşmuş olur.
Sen, “kahbeymiş” dediğin her kimse, onu “mil ü mikale” durumunda gördün mü ki, küfrediyor, hakaret ediyorsun, hacı efendi?
******* 
Barbaros Hayrettin paşa, Ankara’ya gidip Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş’i evinde ziyaret etmiş, çayını içmiş…
Fotoğraf çektirmiş, kendisi ve avaneleri sosyal medyada bu fotoğrafı boy boy  yayınlandılar.. Ki, Barbaros Efendi’nin gücü görünsün…
Bak efendi…
Tuğrul Türkeş’i 40 yıldır iyi tanırım.. Bilseydi ki, senin hakkında ciddi bir soruşturma var, yanına kabul eder, seninle fotoğraf çekilmesine izin verir miydi sanıyorsun?
Kaldır o resmi facebook’tan, Tuğrul Türkeş görmesin, duymasın…
********** 
3-4 ay önce facebook’ta klavye kabadayılarıyla yazışmaların unutulmadı.
Naylon kabadayı sana diyor ki; “..Barbaros abi, bizi durdurduğun yeter, ne yapacaksak yapalım..”
Sen; “..her şeyin vakti var, sabır..”
Naylon kabadayı: “o vakit geldiğinde Sandıklı korksun bizden..”diyor..
Kimsiniz siz, ya?
Şehir eşkıyası mısınız ki, Sandıklı korksun sizden!..
Utanın ya, utanın!...