AZ ANLAMAK TERS ANLAMAKTAN  İYİDİR..

Bilindiği gibi: Kamu Denetçisi, Ombudsman, 22.Dönem Afyonkarahisar Ak parti Milletvekili Av.Zekeriya Aslan, İskenderun’da,  “Yerel Yönetimler ve Ombudsmanlık” konulu konferansa katıldı.
Konferansta yaptığı samimi ve dürüst konuşma, art niyetli basın tarafından eğildi, büküldü manşet olacak hale getirildi ve servis edildi..
Aslan ne demiş?
“Biz mecliste el kaldırıyoruz ama çoğu zaman niye el kaldırdığımızı doğrusu bilmiyoruz.”
Konuşmanın içinden cımbızla çıkarılan başlık böyle..
Oysa; konuşmanın esasını teşkil eden kısmını kesip atmışlar..
Konuşmanın can alıcı noktasında; “Kanunların hepsini bürokratlar yapar. Bunları yaşamış bir insan olarak söylüyorum; Biz mecliste el kaldırıyoruz ama çoğu zaman niye el kaldırdığımızı doğrusu bilmiyoruz. Bu da yaşadığımız bir gerçek. Çünkü milletvekilinin o kanununu okumaya vakti yok ki! Ben onları eleştiremem…”
Neresi yanlış bu konuşmanın, doğru olmayan ne?
Hastası olan, iş isteyen, atama bekleyen gibi işler için; çözüm merkezi olarak milletvekilini her gün 300 kişi ziyarete gelirse, milletvekilinin; meclis çalışmaları için zamanının kısıtlı olacağını kim inkar edebilir? Önemli kanun tasarılarını mutlaka incelemiş olmalılar ki “bazı defalar” deyimini onun için kullanmış olduğu kabul edilmelidir...
Aslan ne demiş?
“Türkiye, bürokratik bir devlet durumundadır..”
Aksini savunabilecek kimse var mı?
Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, tüm siyasilerin; bürokrasiden, bürokratik işlemlerden şikayetçi olduğunu bilmeyen mi var?
Zekeriya Aslan, bu konuyu açık ve net dile getirmiş:” içimizdeki bu bürokratik engeli ne kadar çabuk aşarsak hedefe o kadar çabuk varırız. Bürokrasiyi de aşacağız. Bürokrasideki en büyük sıkıntılardan biri şu; inisiyatif almaktan korkudur.”
Bundan daha doğru bir tespit olabilir mi?
Sözcüklerin gücünü anlamadan, ifade edilen konuyu anlayamazsınız..
Hükümet karşıtı olan basının, anlatılanları devşirerek kamuoyuna yansıtması kabul edilemez…
Aslan, samimi ve yürekli olarak doğruları dile getirdiğinden, dinleyiciler tarafından dakikalarca alkışlanmıştır..
Aslan’ı, konuşmasının içeriği bakımından kutlamak gerekirken, yanlış anlamlar çıkartılarak gündeme getirilmesi basın etiği açısından büyük ayıptır..
Zekeriya Aslan deneyimli bir hukukçu olup, bürokratik ve siyasi tecrübeye sahip Afyonkarahisar’ın iftihar ettiği bir kişidir..
Sonuç olarak:
“Az anlamak ters anlamaktan iyidir.”