Avukatlar gününü kutluyoruz

İSTANBUL BAROSU 140.YILI

Avukatlar Gününü en etkin bir programla yaklaşık 50 bin üyesi olan İstanbul Barosunun 2-8 Nisan 2018 tarihleri arasında kutlayacağını basın haberlerinden öğrendik. Bassında;”Avukatlar Gününün kutlayacağı 5 Nisan Avukatlar günü ve İstanbul Barosunun 140. Kuruluş yıldönümü 7 gün süren etkinliklerle kutlanacak.”

Hafta nedeniyle düzenlenen toplantılarda, yargıda argümantasyon sorunu, geçmişten geleceğe avukatlık, avukatın sorumluluk hukuku, sanat ve ceza hukuku, OHAL KHK’ları gölgesinde savunma konuları çeşitli alt başlıklarıyla ele alınacak. Bilgisi verildi. İstanbul barosu en eski bir baro olması nedeniyle 140. Yılını kutluyor.

Kutlama programına göre, 5 Nisan 2018 Perşembe günü saat 17.00’da yenilenen İstanbul Barosu binasının hizmete açılışı yapılacak ve kokteylden sonra saat 20.00’da Baronun Türk Halk Müziği Korosu Konferans Salonunda bir konser verecek. Türk Sanat Müziği Korosu konseri ise 6 Nisan 2018 Cuma günü saat 19.00’da yine Baronun Konferans Salonunda gerçekleşecek.7 Nisan 2018 Cumartesi günü meslekte 25 yılını dolduran meslektaşlarına, 8 Nisan 2018 Pazar günü ise meslekte 30 ve 35 yılını dolduran meslektaşlarına plaket verilecek.2-8 Nisan 2018 günleri arasında saygı değer Üniversite hocalarımız ve Baronun Avukatlarınca katılacakları dopdolu bir programla kutlanacak.

İZMİR BAROSU 84.YILI

“Türkiye avukatlar günü" Toplantısında; "3 Ocak 1934 de İzmir'de yapılan toplantı " kabul olmuştur. 5 Nisan 1958 tarihinde iki günlük çalışma sonunda Barolar Birliğinin kuruluş çalışmalarını görüşmüşleri tamamlanmıştır. 5 Nisanın Avukatlar Günü olarak kutlanması 1958 yılında İzmir'de barolar arası bir kurul ve Türkiye Barolar Birliği'nin gerçekleşmesi yolunda bir karar alındı. Yani Türkiye Barolar Birliği o karardan sonra yapılan savaşımlarla gerçekleşti ve o toplantıda kutlanmasına karar verildi.

Yapılan araştırmada, Baro Başkanlarının İzmir de neden ilk kez 5 Nisan 1958 de toplandıkları, bu tarihin 70 yıl önce 5 Nisan 1878 de yapılan İstanbul Barosunun ilk Genel Kuruluyla aynı gün olmasının, 5 Nisan 1958 günü İzmir de toplanan Baroların, 5 Nisan tarihini seçmelerinin özel bir nedeninin olup olmadığı saptanamamıştır. Yıllardır Avukatlar Borosu bu günü 5 Nisan Avukatlar günü olarak kutlamaya devam ediyor.

DİNAR BAROSU

Dinar Barosunda avukatlar arasında birlik beraberlik mi yok bilmiyorum. Öğrendiğim bilgiye göre hazırlanmış bir program yok. Belediye başkanımız Saffet Acarın Suçıkan tesisinde onurlarına vereceği akşam yemeği bilgisini aldım. Bu etkinlik nedeniyle başkanımıza bir Dinarlı olarak teşekkür ederim. Dinar Baromuzda ne kadarı kayıtlı bilmiyorum ama en son araştırdığım kadarıyla bakın Dinar da avukatlık yapan ve staj görüp avukat olanların fani dünyaya göç edenleri rahmetle anıyor, Dinar dışındaki ve Dinardaki tüm Avukatlarımızın BU GÜNLERİNİ İÇTENLİKLE KUTLUYORUM.

AVUKATLARIMIZ

Rahmetli Olanlar: Celal Toksöz(1901–1976),Bahattin İzgi (1927-?)Tahsin Sohtaoğlu (-),Güneş Öngüt (1933–1992),Özkan Okur (1945–1991),Ömer Atçı (-)Hasan Güngör Tüzün (1939- 1994), Metin Arıkan (1932–2000) Ali Cihangir( 1944-2015).

Dinar’dakiler: Mehmet Özalp, Adnan Aytürk, Halil Kılıç, Erdal Erkan, Ali Akdağ, Kudret Öngüt, Öncül Kazancı, Erdinç Bilecik, Rıdvan Özen, Nafiz Metehan Aydın, Züleyha Demirayak, Kazım Binbir,İsmet Özener,

Dinar Dışındakiler: Songül Altıntaş, Nadir Arısoy, Ali Acar, Mevlüt Abacı, İlhan Çimer, Ümit Çoban, Yılmaz Dedeoğlu, Osman Günay, Arif Kılıçaslan, Meriç Kitiş, Lütfi Kılıç, Yılmaz Namlı, Faik Başaran, Kaan Orak, Gökhan Otursun, Çağrı Özalp, Ali Özkaya, Muharrem Özkaya, Yılmaz Şengür, Hüseyin Şimşek, Salih Turan, Sevinç Tutkun, Ali Fuat Yılmaz, Aslı Yücel.

Son 10 yılda Dinar ilçemizde staj gören Avukat Hakim ve Savcılarımızın listesidir. Bu listedeki kişilerin stajları bitince Kimileri avukat Kimileri Hakim Kimileri Savcı olmuştur. Kimlerin hangi göreve geçtiğini tespit edemedim. Ancak bu staj görenlerin isimlerini okuyucularına sunuyorum avukatlar: Caner Çetin, Mustafa kutsalkaya, Vahide E. Öztürk, Emine Şahin, Mevlüt Çetiner, Şevkiye M.Tuncuk, Rabia Yardım, Hasibe ER,H.0cak, İbrahim Özgül, Keziban Özdemir, Merve F.İnce, Cennet N. Dönmez, İsmet Özener, Yakup Kılıç, Yasemin Çakır, Merve Sağlam, Oğuz Yılmaz, Muhammed Mustafa Er, Mehmet Ergin, Yahya F. Özcan, Rukiye Yıldırım, Emine Karadaş, Eyüp Selçuk Serttaş, Tuğçe İnce, Hande Başbuğ, Ömer Yücedağ, Özgür Pamukçu, Büşra Kansu,R. Nur Türk, Burak Çiçekdemir, Ahmet Sertçelik, Rümeysa Çakır, Seda Özcan, Zeynep Kaman, Esra Demirkoparan,Aybala Ü.Arpa, Mehmet Yeter, Hasibe Başaran, Cennet Nur Dönmez, Cennet Peter, Mustafa Demir, Mehmet Akif Akbaş, Gonca Duygu Çakmak, Yahya F. Özcan, Yusuf Ziya Bilgiç, Duygu Yıldız, Recep Salkımtaş, Mehmet Demirsoy’dur.