Jandarma Uyuşturucu Operasyonunda 38 Şahsı Gözaltına Aldı

İI Jandarma Komutanlığı görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde; Sandıklı ilçe merkezli olarak "Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti", "Uyuşturucu Kullanmak ve Bulundurmak” suçlarının önüne geçebilmek maksadıyla operasyonlara başlanılmıştır. Bu kapsamda; 16.04.2020 - 13.06.2020 tarihleri arasında (37) şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılmış, (110) gram Eroin, (7) gram Metamfetamin, (1) adet Kurusıkı Tabanca, (6) adet Sentetik Uyuşturucu Nitelikli Hap, (8) adet Uyuşturucu Madde Kullanma Aparatı ele geçirilmiştir.

23.06.2020 tarihinde faaliyeti sonlandırmak maksadıyla, Afyonkarahisar Sandıklı İlçe merkezi, köy ve mahallelerinde ikamet eden (30) şüpheli şahıs, Dinar İlçe merkezinde (2) şüpheli şahıs, Evciler İlçe merkezinde (1) şüpheli şahıs, Antalya İl merkezinde (6) şüpheli şahıs ve Isparta İl merkezinde (1) şüpheli şahıs olmak üzere, toplam da (40) şüpheli şahsa yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar çerçevesinde; (38) şüpheli şahıs yakalanmış, (2) gram Eroin, (44) Kök Kenevir Bitkisi, (79) adet Sentetik Uyuşturucu Nitelikli Hap, (7) adet Uyuşturucu Madde Kullanma Aparatı, (1) adet Kurusıkı Tabanca ele geçirilmiştir. (2) şüpheli şahsın yakalanması çalışmalarına halen devam edilmektedir.

Gerçekleştirilen operasyonla ilgili olarak yakalanan şüpheliler hakkında yasal işlem başlatılmış olup, adli makamlara sevk edilmiştir.

Editör: Haber Merkezi