ŞAİR VE YAZAR RAİF ÖZTÜRK’TEN YENİ BİR KİTAP

“ALTIN ŞEHİR DİNAR”

 

Şair ve Araştırmacı Yazar Raif ÖZTÜRK’ ÜN uzun süredir üzerinde çalıştığı “ALTIN ŞEHİR DİNAR” isimli araştırma kitabı, Dinar Belediyesi Kültür Hizmetleri serisinden çıktı.  Sunumunu Dinar Belediye Başkanı Saffet ACAR’IN yazdığı kitap (16×23) Büyük Boy ve 528 sayfadan oluşuyor. Yazar Öztürk eserini, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde Yalova’da kaybettikleri kayınbiraderi Metalürji Mühendisi Ali Rıza Karahan, eşi ve yazarın yeğeni Filiz Karahan (Çelik) ve biricik evlatları Erhan Karahan’a ” İTHAF”  etmiş.

Dinar Karyesi’nin (köy) Kent oluşunun Öyküsünün anlatıldığı “Altın Şehir Dinar”,   Dinar’ın ilk yıllarından bu yana, fakat özellikle 1930-1980 yılları arasını kapsıyor. Dokuz bölümden oluşan eserini Yazar “Dinar’ın Yerel Tarihi” kabul ediyor. Altın Şehir Dinar’ı eski Dinar Fotoğraflarını da kullanarak anlatan yazar, eserini meydana getirirken 39 yazılı, 29 Canlı kaynaktan yararlanmış.

Adına “Altın Şehir Dinar” diye şiirler yazılan, “Altın Şehir” diye mahalli gazeteler çıkarılan Dinar’ın özlenen dününü, Altın Şehir Oluşunun sebeplerini, fiziki, kültürel, sosyal ve ekonomik gelişimini anlatan eser, yeni nesillere Dinar’ın geçmişini tanıtacak önemli bir kaynak.

Yazar Öztürk, kitabı hakkında şunları söylüyor. “Dinar adında daha önce araştırmalar yapıldı, kitaplar basıldı. Ben bu araştırmalardan da faydalanarak Menderes çağlaşan Hoca’nın “Altın Şehir” dediği Dinar’ın nasıl geliştiğini, Altın Şehir olduğunu araştırdım. Uzun süre üzerinde çalıştım, emek verdim. Yapılan bu tür çalışmalar, kitaplaşıp okuyucuyla buluşmazsa, dosyalar arasında kalırsa hiçbir mana ifade etmez. Bu konuda Dinar, Dinar’da eli kalem tutan, bir şeyler üreten bizler; Dinar Yazarlar ve Şairler Kültür Derneği mensupları çok şanslıyız. Kitabın, eserin ve Dinar’ın değer ve kıymetini bilen bir başkanımız var. Dinar adına üretilen her güzel şeyin arkasında duruyor ve destek veriyor. Pek çok yazar ve şair arkadaşımızın çalışmaları Belediye başkanımız Sayın Saffet ACAR’ın bu kadir ve kıymet bilirliliği ile kitaplaştı ve hemşerilerimizle, okuyucularla buluştu.

Dinar sevdasıyla başladığım ve üzerinde uzun süre çalıştığım “ ALTIN ŞEHİR DİNAR” ında basımını gerçekleştiren Belediye Başkanımız Sayın Saffet ACAR’a emek sarf ettiği eserim, ilçem ve ilçemizin kültür değerleri adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Kitabının Dinar Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nden temin edilebileceğini söyleyen yazar. “ALTIN ŞEHİR DİNAR” iki cilt olacak. İkinci kitabımızın başlığı  “ALTIN ŞEHİR DİNAR’IN DÜŞÜŞÜ VE YENİDEN YÜKSELİŞİ” olacak ve 1980’den günümüze Dinar’ı anlatacak,”  diyerek ikinci cildin planlamasına yapmaya başladığını söyledi.