AKÜ’DE FETÖ’CÜ KORUMASI!

25 Ekim’de köşemizde FETÖ oyununu yazmıştık.
Cerrahi bir anabilim dalına FETÖ’cü birisinin nasıl Ana Bilim Dalı Başkanı yapıldığını.
Yeni bilgiler, yeni iddialar geldi Rektör hoca.
Anabilim Dalına Başkan yaptığınız tutuklu bu hoca, 15 Temmuz’dan sonra, 18.7.2016 da bizzat sizinle makamınızda görüşerek, yardımcılarınızın huzurunda istifa etmiş. Sizde kabul etmişiniz.
Yani bu kişiyi “İhraç”dan kurtarmışınız.
Bu bir FETÖ koruması değil mi?. Bu suç değil mi Rektör hoca?.
Daha Şehitlerimizin kanları yerde kurumamış, cenazeleri kalkmamış, hastanelerde binlerce yaralı, ülke ayakta iken..
Bu ne acele istifa kabulü Rektör Hoca?.
TIP‘TA FETÖ OYUNU’nda ki kadrolaşma, bizzat baş sorumlu eliyle yapılmış, tutuklu bu kişinin İHRAÇ’dan korunması da bizzat aynı sorumlu tarafından yapılmıştır.
                FETÖ Mücadelesinde bu konuyu yetkililere tekraren duyuruyoruz. Her iki yazıya bakıp, Fakülteden ve Rektörlükten inceleyebilirler. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın uyarısınca hareket ederek tekraren bildiriyoruz.
                 Tıp Fakültesi Diş Hastanesi  Üniversitenin halka açılan pencereleri deniyor. Maalesef Pensilvanya’ya açılan pencereler  olmuş.
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDEN DERİN SESLER
            Burada durum içler acısı. Hoca geldiğinde Diş Hekimliği hastane binası hazırdı diyorlar. Hoca rötuş yapmış.  Diş hastanesi açılalı dört yıl olmuş. Bina hazır. Hala öğrenci yok. Hala bir Profesör, bir Doçent yok.
            12 Yardımcı Doçent atamışınız hocam. “2” Hoca açıkta,”2” hoca ihraç. Hem de sizin bizzat atadığınız hocalar. Yani “3” biri FETÖ den açıkta ve ihraç.
            Bunları başka bir Rektör gelip atayıp, kaçtı mı hoca?.
            Uşak Afyon’un yavrusu Üniversite deniyor. Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2013 kurulmuş. 2016-2017 Yılı için “60” öğrenci almış. Sıkı durun; hoca kadrosuna bakın.
            Uşak Diş Hekimliği Fakültesinde “4” Profesör, ”15” Yardımcı doçent var.
Hoca Tıp’cı değil. Ama Tıp ve Diş Hekimliğini biliyor. Duyduğumuz kadarı ile hocalar eleman buluyormuş. Hoca beğenmiyormuş.
 Muhtemelen, FETÖ kriteri önemli.
            Diş Hekimliği personelinden başka bir sızlanma daha var. Biz gece gündüz çalışıyoruz. Zor şartlar altında para topluyoruz. Hak etmedikleri halde Rektörlükten “4”  personele, bizim Döner Sermayemizden kanunsuz “2.000” Tl Döner veriliyor diyorlar. Hoca doğrumu bu usulsüz ödeme?.
Rektör Hocam; yeni hoca alacam diye ilana etmişsiniz. Bizde heyecanlandık..
Hastaneden ihraç edilen “10” Profesör yerine ,”10” profesör gelecek,”9” Doçent yerine, “9” Doçent gelecek,”20” Yrd.Doçent.yerine ,”20 “Yrd.Doçent gelecek diye. Baktık. Baktık bulamadık.
Rektör Hoca, yine şaşırttı bizi.
Tıp Fakültesine bir Doçent, 12 Yrd. Doçent alınacakmış!.
Rektör bey, Rektörlüğe geldiğinizden beri sadece ve sadece FETÖ’cü olmadıkları için onlarca hocayı Afyon’dan kaçırdın mı .Bu önemli soru. Başka Fakülteleri saymıyoruz.
Dahiliye’den bir Doçent,
Göz’den bir Doçent,
Kulak Burun Boğaz’dan bir Profesör ve bir Doçent
Radyoloji’den bir Yardımcı Doçent,
Nöroloji’den bir Yardımcı Doçent,
Çocuk Hastalıkları’ndan iki Profesör,
Plastik Cerrahi’den bir Doçent,
Genel Cerrahi’den bir Doçent,
Nefroloji’den bir Doçent,
Beyin Cerrahi’den bir Yrd.Doçent,
…………..devam ediyor gidiyor.
Bunlar gittikleri yerde Doçent ve Profesör olmuşlar. İdareci Olmuşlar. Nefrolojide’ki kıymetli bir Doçent hemşerimiz. Mobing  görmüş, kadrosunu alamamış.  Şimdi başka Üniversiteye hizmet veriyor.  Nefroloji’de bir Doçent kalmış. Diğeri tutuklu, ihraç.
            Şimdi bu hocalar burada olsaydı. Bu kadar tutuklanıp, ihraç edilip gidenlere rağmen hoca sıkıntısı olmayacaktı. Değil mi Rektör Hocam?.
Gelelim diğer bölümlere Psikiyatri’de bir Doçent varken iki adam almışsınız. Bu üç kişiden birisi hapiste, birisi atıldı, diğeri açıktaymış. Sonuç Psikiyatride ders anlatacak “Hoca” kalmamış. Sınavları asistanlar yapıyormuş. Dersleri Devlet Hastanesi Uzmanları anlatıyormuş. Taşıma suyuyla değirmen döndürülmeye çalışılıyormuş. Doğru mu, Rektör Hocam?.
Göğüs Cerrahisi’nin durumu da aynı diyorlar. Bir hoca hapiste, bir hoca açıkta. Devlet Hastanesi’nden uzmanlar geliyormuş.
Dahiliye’de iki bölüm kapanmış. Hastalar Devlet Hastanesine yönlendiriliyormuş. Doğru mu, Rektör Hocam?.
Üniversite bu zor duruma düştükten sonra…
İstifa etmeyi hiç düşündünüz mü, Rektör hocam?
********* 
Hayırlı haftalar…