AKÜ TIPTA FETÖ OYUNU!..

Solak hocam defalarca sorduk;  “Çukurambar’da, Afyon’da FETÖ toplantılarına katıldınız mı?” diye..
Cevap alamadık.
Dediler ki; “Sükut ikrardan gelir.” Ancak ben, mutlaka cevap vereceğiniz hususunda ısrarcı oldum. Beni mahcup etmeyin hocam!..
Rektörlüğünü yaptığınız üniversitenin içinden, cevaplamanız amacıyla yeniden gelen sorular şöyle:
Mesela “AKÜ’de FETÖ nasıl kadrolaşmış?.”
Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanlıkları akademisyenler için çok önemli idari görevlermiş. Hocalarımız böyle söylüyor. Anabilim Dalına alınacak Yrd.Doç.,Doçent ve Profesörler bu idarecilerin teklifi ile gerçekleşiyormuş.
Anabilim Dalı Başkanlıklarının FETÖ’cülerin eline geçmesi nasıl olmuş.
Arkasından hızla FETÖ kadrolaşması.
Solak hocanın bizatihi dâhil olduğu bir iddiayı hocalarımız anlatıyor.
Olayın baş aktörü Rektör Hoca.. Hiç bir üniversitede görülmemiş olay diyorlar. Ancak FETÖ’cü üniversiteler hariç.
Cerrahi bölümlerden bir Profesör FETÖ’cü olmadığı için kaçınca, Anabilim Dalı Başkanlığı boşalmış. Bu durumda Anabilim Dalı Başkanlığı için seçim yapılması gerekiyormuş. Bölümde 3 öğretim üyesi varmış. Bu öğretim üyelerinden “1” i FETÖ cü, diğer ikisi FETÖ cü değilmiş.
Bu durumda demokratik bir seçim yapılsa Anabilim Dalı Başkanlığı FETÖ’cü olmayan bir hocaya geçecek. Bu anda Solak devreye girmiş. Solak, Tıp Doktoru olmadığı halde, hiçbir makul mantıklı gerekçe yok iken Anabilim Dalı Başkanlığını vekâleten üzerine almış.

Anabilim Dalı Başkanlığında FETÖ’cü kadrolaşma hemen başlatılıyor. Dışarıdan doktorlar bulunuyor. Yazılar hemen kabul ediliyor.
 Kadrolar ilan ediliyor. İki tane Yardımcı Doçent alınıyor.
Anabilim Dalı içerisindeki öğretim üyesi sayısı “3” ten “5” e yükseliyor. Akabinde Anabilim Dalı Başkanlığı seçimi yapılıyor. FETÖ cü başkan “3” oy, FETÖ cü olmayanlar “2” oy alıyor.
Sonuç, FETÖ  operasyonu tamamlanıyor. Görevini tamamlayan Solak hoca, uhdesinde tuttuğu vekâleti bırakıyor.  Anabilim Dalı Başkanlığını FETÖ’cü hocaya devrediliyor.
Anabilim Dalı Başkanlık seçimini kazanarak atanan Solak’ın işbirlikçisi Anabilim Dalı Başkanı Hoca şimdi nerede? Evet tahmin ettiğiniz gibi hapiste tutuklu yargılanıyormuş. Doğrumu hocam?
Hocanın Uhdesine alma işi meşhur diyorlar. FETÖ tutklu ve ihraç olan,Tıp Dekanı Prof.Ahmet Songur’un profesörlüğü gelinceye kadar, Tıp Dekanlığını uhdesinde tutmuş hoca. Süresi dolunca yıldırım hızıyla Profesör yapmış. Tıp Dekanı yapmış. Süresi dolunca işi bitmiş. Ama yine bölüm başkanı kalmış. Doğru mu hocam?
Başından sonuna kadar FETÖ kadrolaşmasında sorumlu görünüyorsunuz değil mi hocam!..
 
Gelelim Sandıklı Meslek Yüksek Okuluna.
 
Hocam daha önce yazdık. Cevap alamadık. Şimdi yeni bir FETÖ inceleme komisyonu kurmuşunuz. 18 şüphelinin kimlerle yayın yaptığı, projeleri araştırılıyormuş. Doğrumu hocam?
Eğer doğru ise, daha önce isimlerini yazdığımız Sandıklı Meslek Yüksek Okulu hocalarının FETÖ faaliyetlerine katılıp-katılmadıkları Sandıklı halkından soruşturulacak mı?
Soruşturma yapılacaksa yeniden hatırlatalım.
Sandıklı Meslek Yüksek Okuluna Müdür atandığında Doç.Yusuf Karaca’nın Selek yurdu ve bilgisayar işletmesi ile irtibata geçtiği doğru mu, araştırılacak mı?
Selek bilgisayardan malzeme alımı, yurda öğrenci yönlendirmesi  doğru mu, incelenecek mi?
Selek yurdunun alternatifsiz kalması için eşi adına yurdu olan hocanın sürgüne gönderildiği doğrumu. İncelenecek mi?
“Sandıklı’dan kaç öğrenci Sertifika aldı B...’a zorlandı. İktisat Fakültesinden kaç öğrenci Sertifika aldı, B...’a zorlandı. Kaç hoca Danışmanlık adı altında derse girdi. Kaç para ücret aldı.”
 Bunlar da incelenecek mi hocam.
Maliye Yetkilileri her konuda titizler. Bu konudan haberdar olmuşlardır. Olmadılarsa şimdi duyuruyoruz.
B... şirketinde sigortalı kaç eleman çalışıyor?
Hoca kadrosu kaç, bunlar daimi sigortalı mı?
Dışardan gelen üniversite hocalarına nasıl ücret ödeniyor?
Bir memur iki yerden ücret alamayacağına göre bunlara ücretler nasıl çıkış yapılıyor?
Öğretim üyelerine dışarda danışmanlık yapabileceklerine kanun izin veriyor, bu kişilerin İdari görev yapamayacaklarını da ifade ediyor. Bunlar idareci ise ücret alabilirler mi. Veya danışmanlık adı altında ders ücreti alabilirler mi?
Kızının B... merkezinde Sandıklı Meslek Yüksek Okul Müdürü ve bazı müdürlerin derse girdiği iddia ediliyor. Bunlara ödenen ücret yasalara uygun mu?
Öğrencilerden kaç para alınıyor. Karşılığında fatura kesiliyor mu?
Herhalde onlarda bunları inceler diyoruz.
Hocam yine soruyorlarz.
Sandıklı Meslek Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Koray Gürpınar’ın B...’a öğrencileri zorladığı doğrumu hocam. İncelenecek mi ?
Yrd.Doç.Dr. Sandıklı MYO müdür yardımcı Koray Gürpınar İlköğretimde Matematik öğretmen eşini, SMYO da normal ve ikinci öğretim derslerine giriyormuş  AKÜ’de Matematik hocası yok mu? Bu da incelenecek mi? .
            
Koray Gürpınar, Orman Mühendisi. Mobilya Öğretim görevlisi olarak SMYO da göreve atanmış. Şimdi İşletmeci hocası olarak görev yapmaktaymış, doğrumu hocam. İncelenecek mi?
 
Sandıklı Müdür yardımcısı Öğretim Görevlisi Abdullah Taytak. Sandıklı MYO için Selek Ticaretten 5-6 yıl bilgisayar yan ürünleri almış. Ve FETÖ dan tutuklu Muzaffer Selek le çok sıkı arkadaş imiş. Okul dışında sürekli Muzaffer Selek'in Kız yurdunda bulunurmuş. Ve öğrencileri buraya yönlendirmiş.  Şuan biliyorsunuz Muzaffer Selek Sandıklı da ilk FETÖ tutuklananlardan. Bu iddialar da, incelenecek mi?
SMYO Milli Eğitimden görevlendirdiği İngilizce Hocası M.Ali Ciğerci ve eşi ihraç oldu iddiası var. FETÖ ile bağı var mı, incelenecek mi?