AK PARTİ’DE ALAN YOKLAMASI

Seçim tarihinin 7 Haziran olarak kesinleşmesiyle birlikte partilerde seçim hazırlıkları şimdiden start aldı.

Aday belirlenmesinde en titiz ve hassas çalışmayı Ak Parti yapıyor.

Duyumlara göre: Milletvekili aday adayı olması beklenenlerin dışında, partinin teklif götürebileceği aday adayları için geniş kapsamlı bir çalışma yapılıyor.

Ak Parti teşkilatlarının haricinde genel merkez, il ve ilçelerdeki akil adamlar ve kanaat önderleriyle temas kurarak bir alan yoklaması yaptırıyor.

Bu seçimler, Ak Parti için hayati önem taşıdığından, bilinen yöntemlerin dışındaki seçenekler değerlendiriliyor.

Örneğin, Afyon’dan 5 milletvekili çıkarmayı hedefleyen Ak Parti, aday listesini beklentilere cevap verecek şekilde yapması durumunda tulum çıkarmasına sürpriz gözüyle bakılmıyor.

Afyon’un alt bölgesi Sandıklı, Dinar, Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Hocalar, Kızılören’i temsil edecek bir adayla, yukarı bölge Bolvadin, Emirdağ, Sultandağı, Çay ilçelerini temsil edecek bir adayın ilk sıralara yerleştirilmesi, merkeze sınır ilçe adaylarının ve merkez adayının daha sonraki sıralara konulması tartışılabilinir görünüyor.

Güçlü isimleri liste başına koymakla seçilme garantisi alışkanlığı yerine, listenin son sıralarına koyarak itici güç olması mantıklı kabul ediliyor.

Tabi ki,bunları paylaşırken sayın Bakan Eroğlu’nu tenzih ederek yazıyorum.

İki dönemdir, seçim yaklaştığında Bakan Eroğlu’nun Afyon’dan değil de, İzmir, Bursa veya İstanbul gibi büyük illerden aday gösterileceği dedikodusu çıkar.

Ancak: Bakan Eroğlu ismi Afyonla özdeşleşmiştir…

Milletvekili Sait Açba’nın 3 dönem şartına takıldığından aday olamayacağı biliniyor.

Parti içine çok saygın bir yeri olan Sait Açba’nın seçimden sonra, Cumhurbaşkanlığı’nda daire başkanı olacağı söyleniyor.

Milletvekili Halil Ürün’ün bir dönem daha devam edip edemeyeceği, alan yoklamasından ve meclisteki karnesi çıkartıldıktan sonra belirleneceğini   sanıyorum…

“Yeni Türkiye” sloganını kullanan Ak Parti, bu dönem yeni yüzlerle seçime gireceğini zaten deklare etti.

Nitekim; Ak Parti il Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu’nun “seçime taze kanla gireceğiz” açıklaması da, bu tezi destekliyor.

3 dönem kriterinden dolayı 72 milletvekili meclis dışında kalıyor. Geriey kalan milletvekillerinin de 3 te 2 sinin değişeceği ifade ediliyor.

Ak Partililerin yıllardır Afyon merkezden bir milletvekili çıkmamasından yakındığı, bu dönem merkezden bir aday için ısrarlı olacağı biliniyor.

Afyon’da ikamet eden bir Sinanpaşalı, Bayatlı, Şuhutlu, İhsaniyeli aday olsa bile, “illa merkez kökenli olacak” düşüncesi hakim.

Genel merkezde seçim koordinasyon görevi verilen genel başkan yardımcısı Beşir Atalay’ın, parti üst düzey yöneticileri ile seçim stratejisi ve aday belirleme stratejisi üzerinde yöntem belirlediği söyleniyor.

Aday adayı olacak kamu görevlilerinin görevden ayrılmaları için 10 Şubat son gün… Aday aday olması beklenen 10’a yakın kamu görevlisi isim var…

Bunun dışında, davet bekleyen kamu görevlileri de, var…

Ön seçim olacak mı? sorusu için henüz kesinleşmiş bir karar yok.

Olsa da, listeyi belirleyecek olan her dönem olduğu gibi genel merkez..

Özetle, Ak Parti adaylar için alan çalışmasına başladı.