Zeynur Çetinkaya Kızılay Anaokulu Törenle Açıldı

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının eski Başbakan Milletvekili Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’ın himayelerinde ortaklaşa yürüttüğü 81 il 81 Anaokulu Projesi kapsamında Zeynur Çetinkaya Kızılay Anaokulu törenle açıldı.

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığının 2016 yılında eğitim öğretime destek vermek amacıyla ilkini Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde inşa ettiği “İlk Umut Anaokulu” ile başlatılan 81 il 81 Anaokulu projesi kapsamında bugüne dek 32 okulun tüm iş ve işlemlerini tamamladı ve bu okullarda eğitim öğretim faaliyeti başladı. Bu okullarda 2646 öğrencimiz eğitim görüyor. 15 anaokulu ise bu eğitim öğretim yılında tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulacak. Böylelikle 47 anaokulu eğitim camiasına kazandırılmış olacak.

2016 yılında vefat eden ve Anaokuluna ismi verilen Döğer kasabası nüfusuna kayıtlı Zeynur Çetinkaya Anaokulu, Tuncay İmral’ın desteği ile 160 öğrenci kapasiteli olarak inşa edildi. Pandemi süreci nedeniyle 24 öğrencinin eğitim gördüğü anaokulu, ay ve yıldız mimarisi ile inşa edildi.

Zeynur Çetinkaya Kızılay Anaokulu açılışı için düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından tanıtım filmi gösterimi yapıldı.

Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç’un projeye ilişkin yaptığı konuşmanın ardından hayırsever Yıldız İmral konuştu. Daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Zeybek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Geleceğimiz Açısından Bu Proje Çok Önemli

Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Saygıdeğer eşi Semiha Yıldırım Hanımefendi’nin bir öğretmen ve bir anne olarak fikir mimarı olduğu ve himaye ettiği, Türk Kızılay’ının başarıyla hayata geçirdiği, 81 İl 81 Anaokulu projesi kapsamında Afyonkarahisar’da da bir anaokulu açıyor olmaktan çok mutluyum. Geçmişte bildiğimizin aksine eğitim öğretimin çok küçük yaşlarda başladığını biliyoruz. 2 ve 3’li yaşlardan itibaren öğrenme başlıyor. Ülkemizde son yıllarda Anaokullaşma oranında adeta çığır açtık. Bu proje memleketimizin geleceği açısından oldukça önem arz ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlerken, bizde Afyonkarahisar bu hedeflere katkı sunmaya çalışan bir iliz. Zat-ı Alinizin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Başbakanlığı döneminde 80 ile olduğu gibi Afyonkarahisar’a da çok büyük emekleriniz var. Özellikle 2012 yılında Afyonkarahisar Ankara yolu kapanmışken sizlerin bizzat gelerek iş makinasının üzerinde yol açarken ilimize verdiğiniz sinerji dilden dile hala konuşulmakta. Böyle bir hizmeti şehrimize kazandırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyor, projenin Anaokulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Amacımız Sadece Okul Açmak Değil Farkındalık Oluşturmak

Bugün hayatını kaybeden eski Başbakan Mesut Yılmaz’a rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Eski Başbakan Milletvekili Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’ın Cumhuriyet tarihindeki önemine değindi. Afyonkarahisar’ın son yıllarda kalkınmada önde giden illerden olduğuna dikkat çeken Binali Yıldırım: “ Kızılay haftamızda çok önemli bir açılışı gerçekleştiriyoruz. Merhum Zeynur Çetinkaya 52 yaşında vefat etti. Ailesi onun hatırasını bu anaokulunda yaşatmak istemiş. Çok anlamlı bir davranış tebrik ediyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin. 81 İl 81 Anaokulu fikri 2016 yılında eşim Semiha Hanım ile planladığımız bir projedir. Projeyi Türk Kızılayı ile yapmak istedik. Çünkü Türk Kızılayı asırlık kuruluşumuz. Şimdilerde de en itibarlı Sivil Toplum Kuruluşu oldu. Dünya ülkelerinde büyük hayır işleri yapıyor. Yüzümüzün akı. Tüm Kızılay ekibine teşekkür ediyorum. 81 projenin 47’si başladı. 32’side tamamlandı. Amacımız sadece bir okul açmak değil aynı zamanda farkındalık oluşturmak. Ağaç yaşken eğilir. Bir binanın temeli sağlam olursa binada sağlam olur. Bu açıdan Anaokulu eğitimi oldukça önemli. Ben bir kez daha bu güzel hizmete vesile olan Türk Kızılayı ve projeyi başlayan Semiha Hanıma, maddi manevi katkı ile bu projelerin gelişmesine destek olan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları resimleri Milletvekili Binali Yıldırım’a takdim etti. Daha sonra Vali Gökmen Çiçek, Eski Başbakan Milletvekili Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım ve protokol üyelerince açılış kurdelesi kesildi. Anaokulunun gezilmesi ile program sona erdi. Program sonunda protokol üyeleri okul bahçesine fidan dikti.

Açılış törenine Vali Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek, Eski Başbakan Milletvekili Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Ali Özkaya, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile bazı kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Editör: Haber Merkezi