Zeybek, millet bahçesi, engelsiz yaşam köyü ve minik dostlar kliniği yapacak

AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek, İstanbul’da Üsküdar belediyesini ziyaret etti. Belediyenin projelerini inceleyen Zeybek hedeflerini ve projelerini anlattı. Zeybek, engelsiz yaşam köyü, millet parkı ve minik dostlar kliniği yapacağını söyledi.

Afyonkarahisar’ı geleceğe taşıyacak dev projeler için İstanbul’da bir dizi incelemelerde bulunan AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek, projeleri Türkiye’ye örnek gösterilen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i ziyaret etti.
 

Gönül belediyeciliği vurgusu yaptı

İstanbul Belediyeleri içinde en iyi belediyecilik örneğini gösteren Üsküdar belediyesinde projeler hakkında karşılıklı istişarelerde bulunan Zeybek, “Çocuklara, gençlere, yaşlılara, kadınlara, engellilere, sokak hayvanları ve daha birçok ihtiyaç sahibine yardım eli uzatacak projelerimizle tüm şehrimizinegönül belediyeciliğinde öncü olacak projeler hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Garnizon komutanlığı ile Cirit kayalığına millet parkı müjdesi


“İstanbul’da Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen Bey ile Afyonumuz da yapacağımız projeler arasında yer alan Millet Bahçesi, Millet Kıraathanesi, Çocuk Üniversitesi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Minik Dostlar Kliniğini yerlerinde inceledik” diyen Zeybek, “Seçilmemiz halinde bizde belediyenin öz kaynaklarıyla hayata geçireceğimiz projelerin önceliği bunlar olacak. Hükümetimizin desteğini arkamıza alarak diğer büyük projelerimize de imza atmayı hedefliyoruz. Geçen günlerde açıkladığımız şehirleşme projelerimizin içinde bulunan Garnizon Komutanlığının içinde ki arazi ile Eski Devlet Hastanesi’nin arkasındaki Cirit Kayalığında 2 adet Millet Bahçesi müjdesini vermiştim. Şehrimize ilk yılımızda yeşillikler içerisinde şelaleler, göletler,sosyal alanlar, çocuk oyun alanlarında bulunduğu güzel bir Millet Bahçesi yapmayı hedefliyoruz. Osmanlı mimarisi ile tasarlanmış Millet Bahçemizin içindesanat ve resim galerileri, kütüphane, kafe ve okuma alanları ve çocuk kreşleri gibi hizmetler verebilecek bir proje hazırlayacağız. Hemşerilerimizin ve öğrencilerimizin 7/24 saat kullanımına açık bir şekilde hizmet verecektir” ifadelerine yer verdi.

“Eğitimde ilimizin üst seviyeye çıkaracağız”

Bir diğer önemli projesinin de Çocuk Üniversitesi olduğunu vurgulayan Zeybek şöyle konuştu: “Belediye olarak ilk ve orta öğretimdeki yetenekli ve başarılı öğrencilerin önünü açacağız. Haftanın her gününde özgürce gelişim ve araştırma imkânlarının sunulduğu, bunun yanında odaklanmayı ve hamle yapmayı öğreten, sanat ve spor eğitiminin verildiği, uzman öğreticilerin olduğu, öğrencilerin dilediği dersi dilediği saatte seçip eğitimini alabildiği, yazılım ve robotik kodlama eğitimi ile kendi ürününü üretebildiği, mükemmel bir okul ortamı oluşturacağız. Eğitimde Afyonumuzu üst seviye çıkartmak için belediye olarak öncülük edeceğiz.”

Engelsiz yaşam köyü projesi

Zeybek konuşmasında, “Ziyaretlerimin sırasında engelli kardeşlerimiz bizim için ne gibi bir projeniz var diye soruyorlar. Bende onlara ‘Engelsiz Yaşam Köyü’ projemizle onları tek çatı altında bir araya getirerek her türlü aktivitelerini yapabilecek bir sosyal donatı alanlarının yer alacağı yepyeni bir yaşam merkezi yapacağım. Zihinsel ve bedensel engelli kardeşlerimiz için adeta her detay düşünülecek. Uzman psikolog, pedagog, fizyoterapistlerin görev aldığı, içerisinde engellilere özel spor salonları, havuzlar, duyu geliştirme odaları ve dinlenme hizmetlerinin verildiği bölümlerin yer alacak.7’den 70’e her yaş grubuna hizmet veren kompleksi Afyonkarahisar’a kazandırmayı hedefliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Minik dostlar kliniği yapacağım”

Sokak hayvanlarınınrehabilitesi konusuna da değinen Zeybek, “Bu hayvanları Minik dostlar Kliniği’nde şehrimiz sokaklarında dolaşan sokak hayvanları ve küçük evcil hayvanları bakılabileceği, tedavi edilebileceği ve acil müdahale ameliyat yapılabileceği tam teşekküllü bir bina yapmayı düşünüyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi