Zeybek; Mevlid Kandili'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
AK Parti Afyonkarashisar İl Başkanı Mehmet Zeybek’in,Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajı.
         Zeybek; Mevlid Kandili'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam'ı müjdeleyen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) olmuştur. Toplumsal barışı, kardeşliği, adaleti ve eşitliği hedefleyen, çatışma yerine, tüm insanlığın bir arada huzur içerisinde yaşayabilecekleri bir dünya kurmayı öngören Peygamber Efendimizi sevmek ve onu örnek almak, onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlakına ve tavsiyelerine göre şekillendirmek önemlidir.
          Bizlere sunulan bütün bu değerlere ve yol gösterici öğütlere sadık olmak, anlamlı yaşamanın en büyük özetidir. Bu değerleri fark ederek, onları bir davranış biçimi haline getirmek, tüm inançlı insanların temel hedefi olmalıdır.
         'Mevlid Kandili' olarak kutlanan bu kutlu gün ve günler manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın had safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleridir. Yüce dinimiz tüm insanlara kucak açarak iyi ahlakı, doğruluğu, barışı ve hoşgörüyü esas almıştır. İslam ülkelerinin ve tüm dünyanın acılar yaşadığı günümüzde Peygamberimizin sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya daha çok ihtiyaç duyulmaktadır.
         Bu duygu ve düşüncelerle rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, insanımızın içinde var olan yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel şekilde yaşanması dileği ile Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum”
Editör: Haber Merkezi