Zeybek, “Ele ele gönül birliği ile Afyon’a hizmet edeceğiz”

31 Mart’ta yapılan yerel seçim sonuçlarının ardından yeniden oluşan Afyonkarahisar Belediye Meclisi, ilk toplantısını yaptı. 21 Nisan Pazar günü saat 14:00’de Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığında saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda Meclis 1. ve 2.Başkan Vekilliği ile Meclis 2 Asil ve 2 Yedek (2 yıl süre ile) Divan Kâtipliklerinin seçimi yapıldı. Daimi Encümen Üyelikleri, Plan ve Bütçe Komisyonu, Bayındırlık ve İmar Komisyonu, Trafik Komisyonu Üyelikleri seçiminin de yapıldığı toplantıda Belediyemiz 2018 Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Denetim Komisyonu Raporu ile ilgili Belediye Meclis Üyelerine verilmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

MECLİS ÜYELERİNDEN BİRLİK MESAJI

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yeni dönemin Afyonkarahisar’a ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni etti.31 Mart seçimlerinin ardından Afyonkarahisar’da halkımızın tercihiyle seçilen İl Genel Meclisi Üyelerini, Belediye Meclis Üyelerini ve mahalle muhtarlarını tebrik eden Başkan Zeybek; başarılar diledi. İlimizin gelişimi adına Afyonkarahisar’da bu güne kadar görev alan Belediye Başkanlarına, Belediye Meclis Üyelerine, İl Genel Meclisi Üyelerine, mahalle muhtarlarına ve bürokratlara da ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Zeybek, “Bu çatı altında toplanan tüm Belediye Meclis Üyelerimizin tek gayesi Afyonkarahisar’a hizmet etmek. Parti ayrımı gözetmeksizin Afyonkarahisar’a nasıl hizmet edebiliriz bunun çabası içerisinde olacağız. Yeni dönemde el ele gönül birliği yaparak Afyonkarahisar’ı bir adım daha ileriye nasıl götürürüz bunun çalışması içerisinde olacağız” dedi.

BAŞKAN ZEYBEK: ÇALIŞMALARIMIZ ŞEFFAF OLACAK

Belediye çalışmalarını şeffaf belediyecilik anlayışıyla sürdüreceklerine dikkat çeken Başkan Zeybek; “Belediye Meclis üyelerimiz yapılan ihalelerde veya çalışmalarda her türlü bilgi, belgeye rahatlıkla ulaşabilecekler. Bu vesileyle yeni dönemi ortak akılla idare edebileceğimiz gönül belediyeciliğini icra edebileceğimiz bir dönem olması dileğiyle Rabbim; hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” diye konuştu. Seçimlerin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Belediye Meclis Üyeleri ve İhtisas Komisyonu üyelerine ödenecek Hakkı Huzur ücretinin belirlenmesi hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisinin yıl içerisinde tatil yapmaması kararlaştırılırken, Meclis Toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kayda alınması hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi.

GÜNDEM MADDELERİ OYLANDI

2017-2018 yılları su ve kanalizasyon harcamalarına katılım paylarının 2019 yılından geçerli olmak üzere 2 yılda 4 eşit taksitte emlak vergisi ödeme günlerinde tahsil edilmesi hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi. Belediyemiz ile yetkili memur sendikası olan Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Bem Bir-Sen Sendikası ile görüşme yapmasına, Sosyal Denge Sözleşmesi metni imzalaması için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Belediyemizi sınırları ve mücavir alanı içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilere 2018-2019 eğitim-öğretim yılı içerisinde verilecek eğitim yardımının eğitim öğretim yılının sonuna kadar devam etmesi oy birliği ile kabul edildi. Belediyemizce her yıl Mayıs Ayı içerisinde geleneksel olarak düzenlenen Uçurtma Şenliği düzenlenmesine, dereceye giren yarışmacılara ödül verilmesi hakkında teklif kabul edildi. Trafik Komisyonu Raporları ise yeni oluşturulan Trafik Komisyonu’na havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki toplantının 2 Mayıs Perşembe günü saat 18:30’da yapılmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından oturuma son verildi.

Meclis 1. ve 2.Başkan Vekilliği ile, Divan Kâtipliği, Daimi Encümen Üyelikleri, Plan ve Bütçe Komisyonu, Bayındırlık ve İmar Komisyonu ve Trafik Komisyonu Üyelerine aşağıdaki isimler seçildi.

Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili: Murat ÖNER

Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili: Ali Ertan ERCAN

Meclis Divan Katipliği Asil: Yasin BEŞKARDEŞ

Meclis Divan Katipliği Asil: Elif SÜZME

Meclis Divan Katipliği Yedek: Hulusi CEYLAN

Meclis Divan Katipliği Yedek: Saliha KILIÇARSAN

DAİMİ ENCÜMEN ÜYELİKLERİ:

Süleyman KARAKUŞ,

Bahattin SAVRUKOĞLU,

Mustafa OĞUZ

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU ÜYELERİ:

Semai KAYA

Fatih ŞAPÇI

Şükrü TUNÇBİLEK

İrfan ÖZSANDIK

Bekir LAFÇI

BAYINDIRLIK VE İMAR KOMİSYONU ÜYELERİ

1.Fatma Gamze Kılıç

2- Mustafa ALBAY

3- Hasan Hüseyin KARACAK

4-Abdullah HOCAOĞLU

5- Hüseyin Hüsnü TAŞER

TRAFİK KOMİSYONU ÜYELERİ

Ercan İŞLEK

Hüseyin KOCA

Hakan ÇİLKAYA

Kadir DELİKANLI

Ahmet HASTÜRK

Editör: Haber Merkezi