Zeybek Başkan’dan Miraç Kandili Mesajı

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Zeybek Başkan, manevi gecelerin insanlar arası dostluk ve kardeşliğin gelişmesinde büyük katkısı olduğunu söyledi.

Kandil gecelerinin, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel geceler olduğuna dikkat çeken Başkanımız Mehmet Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi “Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz mübarek gecelerden olan Miraç Kandili’ne erişmenin huzuru ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (s.a.v.)´in, Yüce Allah´ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa´ya getirilip ardından da Sidretü´l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden Miraç, sadece gerçek imanla anlaşılabilecek büyük bir mucizedir.

Ülkemizin geleceği için manevi değerlerin muhafazası büyük önem taşımaktadır. Miraç gecesinde insanoğlu, kendi iç dünyasında yaptığı yolculukla nefsini kötülüklerden arındırarak Allah’a yönelme konusunda önemli bir adım atmaktadır. Emrolunduğu gibi dosdoğru bir yaşam prensibiyle hayatına yön veren, çevresinde kimsesiz ve yoksul kimselerin yardımına koşan, Allah’ın rızasına uygun olarak Ülkesi ve milleti için faydalı işlerin yapılmasına katkıda bulunan insanlar, sağlam toplumların en büyük yapıtaşlarıdır.
Gecesi ve gündüzü fazilet bakımından en yüksek olan bu zaman dilimlerinin bizleri Yüce Yaradan’a daha da yaklaştırmasını niyaz ediyor, Afyonkarahisar’lı hemşerilerimin ve tüm İslâm âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi