Zeybek Başkan´dan Dünya Engelliler Günü Mesajı

             Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Zeybek Başkan mesajında; Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal farkındalığın artması ve engelli vatandaşların hayattan beklentilerinin karşılanmasına vesile olmasını diledi.

"Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bütün engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgi ile selamlıyorum. Belediye olarak engelli insanlarımızın sorunlarının çözümünü önceliklerimiz arasında gören bir anlayışla, onların her konuda yanında olmaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya gayret ediyoruz.

‘Önce insan’ diyerek, ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ anlayışını hakim gören yönetim anlayışı ile her konuda engelli kardeşlerimize hizmet etmekten, onların yüzlerini güldürmekten geri durmuyor, hassasiyet gösteriyoruz. Sosyal Belediyecilik anlayışının gereği olarak özel gereksinimli bireylerimiz için yardım çalışmaları başta olmak üzere aktivitelerle de engelleri ortadan kaldıracak çalışmalara imza attık.

Engelli kardeşlerimizin sosyal hayatına ve istihdamına katkı sağlamaya vesile olacak Türkiye’de bir ilk olan Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi’ni inşa ettik. Böylesine anlamlı ve özel bir günde;  engelli kardeşlerimizin çalışabileceği, eğlenceli vakit geçirebileceği, adeta onların ikinci evi olacak bu önemli yatırımı kısa sürede hizmete sunacak olmanın müjdesini vererek, heyecan ve mutluluğumu paylaşmak istiyorum.

Engelli kardeşlerimiz, spor, sanat, edebiyat, siyaset, eğitim ve iş dünyası da dâhil olmak üzere hayatın her alanında tüm topluma örnek olacak işlere imza atmaktadırlar. Bu kardeşlerimizin, zorlukları aşarak elde ettikleri başarılar ise bizleri gururlandırmaktadır. Bu düşünceler ile 3 Aralık’ın engellilere yönelik farkındalığın artmasına ve daha fazla sorumluluk alınmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi