Zeybek Başkan’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Tek yürek ve tek yumruk olan milletimiz, bugün de birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları vererek kararlı duruşundan taviz vermemektedir.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 29 Ekim gününü en büyük bayram olarak nitelendirdiğine dikkat çeken Belediye Başkanımız Zeybek, milletimizin 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını kanıyla ve canıyla ilan ettiğini hatırlattı. Zeybek Başkan, “Milletimizin en büyük bayramı kutlu ve mutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ilan edilen, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün 98. kuruluş yıldönümüdür. Esarete, zulme ve dayatmalara rıza göstermeyen Aziz Türk Milleti, işgalcilere karşı başlattığı mücadeleyi tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımızın kazandığı bu büyük zafer, bizlere bağımsızlığımızı müjdelemiştir. Türk Milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. 98 yıl önce olduğu gibi yine millet ve devlet olarak; vatanımızı, bayrağımızı ve geleceğimizi korumak için mücadelemizi sürdürüyoruz. İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruhu dimdik ayakta taşımaya devam edeceğiz.” dedi.

“KARARLI DURUŞUMUZDAN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak bizlerin müşterek vazifesi olduğunu dile getiren Başkanımız Zeybek mesajında şu bilgilere yer verdi; “Bu şuurla vatanımıza hizmet ederken geleceğin inşasına katkıda bulunma gayretlerimiz de asla son bulmayacaktır. Tek yürek, tek yumruk olan milletimiz bugün de birlik beraberlik ve kardeşlik mesajları vererek kararlı duruşundan taviz vermemektedir. Hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız, Zaferin Şehri Afyonkarahisar’ımızda bir başka kutlanıyor. Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın her karışında kanı ve alın teri olan tüm ecdadımıza, şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ecdadımızın emanetine sahip çıkan kahraman milletimizin ve Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canı gönülden tebrik ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Editör: Haber Merkezi