Zeybek Başkan’a Ukrayna Büyükelçisi Bodnar’dan Ziyaret

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Afyonkarahisar Fahri Konsolosu Erkan Güral ve beraberindeki heyeti makamında misafir etti. İki ülke arası dostluk ziyaretleri kapsamında Ukrayna Büyükelçiliği Afyonkarahisar’a geldi.

Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Afyonkarahisar Fahri Konsolosu Erkan Güral ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ile bir araya geldi. Ziyarette iki ülke ilişkileri masaya yatırıldı. Turizm ve ticaret konularının da görüş alışverişinde bulunuldu. Zeybek Başkan, Ukrayna heyetine şehrimizin doğal güzelliklerinden gastronomisine, tarihinden sosyal hayatına kadar pek çok alandaki faaliyet ve potansiyellerini aktardı.

“AFYON’LA KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİ KURUYORUZ”

Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Afyonkarahisar ile Ukrayna arasında kardeş şehir ilişkilerinin kurulması insanlar arası etkileşim, ticari temaslar ve turist akışlarının artırılmasını sağlayacaktır” dedi.

Ziyaret sebebi ile konuklarına teşekkür eden Başkanımız Mehmet Zeybek, “Afyonkarahisar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Tarihi geçmişi Hititliler dönemine kadar dayanan bir şehir. Dünyada UNESCO tarafından ilan edilmiş yaratıcı şehirler ağına dâhil edilen 36 Gastronomi şehrinden biri. Anadolu kültürünün özünü taşıyan, en az 17 ile 1-3 saat uzaklıkta olan, 35 bin yatak kapasiteli termal şehriyiz. 600’ün üzerinde Anıtlar Kurulu tarafından tescilli tarihi konağı olan bu şehir, lezzetleri ve kültürü, taşıdığı değerleri ile geleceğe umutla bakıyor. Belediye olarak şehrimiz için en iyisini yapmaya, çok çalışmaya devam ediyoruz. Ülke ilişkilerini önemsiyor, kardeşlik ve dostluk bağlarımızı da farklı çalışmalar ile güçlendiriyoruz. Ziyaretinizden oldukça memnun kaldık, teşekkür ediyoruz” diye konuştu. İki ülke dostluğunun pekiştirildiği ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi