Zeybek Başkan Yine Sahada

Atıksu Arıtma Birliği tarafından yaptırılan yıllık 1500 megawatt/ saat kapasitedeki Güneş Enerji Santrali ile Kuzey Yakası Kanalizasyon Kolektör Hattı, Birlik Başkanı Mehmet Zeybek’in desteği ile şehrimize kazandırılıyor.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ TAMAM KUZEY YAKASI KANALİZASYON KOLEKTÖR HATTI SON AŞAMADA

BU TESİS IŞIK SAÇACAK

Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Birliği Başkanı Mehmet Zeybek, Atıksu Arıtma Birliği tarafından yaptırılan yıllık 1500 megawatt/ saat kapasitedeki Güneş Enerji Santrali ile Kuzey Yakası Kanalizasyon Kolektör Hattında incelemelerde bulundu.

Temasları çerçevesinde eski Arıtma Tesisinde devam eden yıkım çalışmalarını da inceleyen Başkan Zeybek, Birlik Müdürü Övgü Coşkun’dan bilgi aldı. Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisinde 16 bin m2 alana yapılan ve son teknoloji kullanılan mono kristal fotovoltaik güneş enerji santrali tamamlanırken, Kuzey Yakası Kanalizasyon Kolektör Hattı ise kısa sürede devreye alınacak.

10 BİN KONUTUN ENERJİ İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Yıllık 1500 megawatt/ saat elektrik üretmesi planlanan tesisin çevre dostu olduğunu ifade eden Birlik Başkanı Mehmet Zeybek, Güneş Enerji Santrali’nin tesisin enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacağını söyledi. Santralin 10 bin konutun enerjisini karşılayacak kapasitede olduğunu kaydeden Başkan Zeybek, “Tesisimizde üretilecek enerjiyi Enerji Bakanlığımıza satarak birliğin kullandığı enerjiden mahsuplaşacağız ve masraflarımızı azaltmayı düşünüyoruz. Bununla birlikte yüzde 50’ye yakın bir tasarrufumuz olacak. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

ZEYBEK BAŞKAN’IN DESTEĞİ İLE ŞEHRİMİZE KAZANDIRILDI

Yapımı tamamlanan ve kısa bir süre içinde devreye alınacak olan Kuzey kolektörü hattı ise Afyonkarahisar şehir merkezine yakın kasabaların, köylerin kanalizasyon sularının Afyonkarahisar Merkez Atıksu Arıtma Tesisine iletilmesi amacıyla 2011 yılında projelendirilmişti. 41 km. kanalizasyon hattının döşenmesi ve Afyonkarahisar Belediyesi eski kolektör hattının yenilenmesi amacıyla yapılan proje, Başkan Zeybek ’in desteği ile şehrimize kazandırıldı.

Editör: Haber Merkezi