Zeybek Başkan Kanal 3 TV’ye Konuk Oldu

Başkanımız Mehmet Zeybek Kanal 3 TV’de Dobra Dobra adlı programda Afyonkarahisar’ımıza dair yapılan yatırımları, hizmet döneminde yaşananları ve yeni yıl da hangi işlere imza atacağını anlattı.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Kanal 3 ekranlarında yayınlanan Mehmet Emin Güzbey’in hazırlayıp sunduğu 'Dobra Dobra' programının canlı yayın konuğu oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkanımız Afyon’da hayata geçirdiği yatırımları anlattı, merak edilenleri yanıtladı. Özbekistan ziyaretinin ele alındığı yayının ilk dakikalarında Afyonkarahisar ile Semerkant’ın kardeş şehir olmasının getireceği avantajlar, ziyaretten öne çıkan başlıklar konuşuldu.

İkili ilişkiler başta olmak üzere ticari ilişkileri güçlendirmek istediklerini aktaran Başkanımız Özbekistan’da ki temaslarını anlattı. Mermer ve tarım başta olmak üzere pek çok konuda iş adamlarımızın Kardeş Şehir Semerkant ile ticaret potansiyeline katkı sağlayacak buluşmalar yapacağını duyurdu. Zeybek Başkan; “Sadece Taşkent’te değil, nerede bir yenilik görsem dikkatimi çeker. Şehrimizde neden uygulamayayım diye düşünüp bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Yollardaki uygulamaları, şehircilik çalışmalarını inceledim. Kendi şehrimizde de uygulamaya koymak adına araştırmalar yaptım. Taşkent, Buhara ve Semerkant’ta bulunan iş adamlarımızı Afyonkarahisar’a davet ettim. Gayemiz şehrimize yatırım yapılmasını sağlamak” dedi.

AFRAY HIZLI TREN PROJESİ İLE ENTEGRE OLDU

"AFRAY’DA TEMEL ATMA İÇİN DDY İLE GÖRÜŞME YAPILACAK"

Afyonkarahisar’la ilgili 3 buçuk yılda yapılanların konuşulduğu programda Başkanımız Mehmet Zeybek 40’a yakın projenin hayata geçtiğini belirtti. Zeybek Başkan; “Seçimler sırasında adaylar çıkar bazı şeyleri yapmayı vaat ediyor. Biz de 37 proje vaat ettik. Bu projelerden 30’unu gerçekleştirdik. Seçildikten sonra ortaya koyduğumuz şehrimize değer katacak 40 farklı projeyi de kazandırdık. Göreve geldiğimizden beri 1 katrilyon 800 trilyonluk yatırım yaptık. İlk projemiz AFRAY’dı. Erenler bölgesindeki öğrencilerimizin şehir ile bağlantısını sağlamak adına banliyö hattı yapma kararı aldık. Durakların yapıldığı istasyonları yapacaktık Belediye olarak, görüşmeler ardından proje onaylandı. Hattın verimli kullanılabilmesi için AKÜ Kampüs girişinin ana kapı olması en uygunu dedim. İstişareler neticesi yurtlar bölgesinden makasla paralele yolu, kampüs girişi yanındaki minibüs durağı önüne çıkardık. Diğer istasyonu da Bacım Sultan Yurdu’nun önüne yapalım, öğrencilerimize katkı olsun diye bir çalışmamız vardı. O yılın şartlarında gidiş geliş bir turda 7 liralık enerji tükettiğini, bunu da öğrenciye yansıtmadan ücretsiz şekilde Belediye olarak karşılayalım istedik. İhaleyi alan firma tasfiyeye gitti, ihale yeniden yapıldı. Daha sonra hızlı tren projesi de ortaya çıkınca Ulaştırma Bakanlığımız AFRAY projesinin de Hızlı Tren projesine dâhil edildiğini söyledi. Geçtiğimiz hafta DDY Taşımacılık Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmede projenin temelinin atılacağının sözünü aldık. İhaleyi alan firma ciddi bir çalışma gerçekleştiriyor. İnşallah önümüzdeki haftalarda temelini atmayı, çalışmaların bir an önce başlaması için DDY Genel Müdürümüzle görüşme sağlayacağız” dedi.

Başkanımız Mehmet Zeybek ayrıca projenin yanlış anlaşıldığını konuya ilişkin çıkan farklı anlaşımalar olduğunu belirterek “Vatandaşlarımız şehir merkezinde hafif raylı sistem olarak anlamış. Bizim böyle bir sözümüz olmadı. Proje hakkında yanlış anlaşılmalar olmuş. Yetkililer caddelerimizin hafif raylı sisteme uygun olmadığı söyledi. Öğrencilerimizin şehire yakınlığını ve katılımını artıracak bir proje” dedi.

TARİHİ YAPILAR YENİDEN KAZANDIRILIYOR

Afyonkarahisar’ın tarihi yapılarının da restore edilerek yeniden Afyonkarahisar’a kazandırıldığını belirten Başkanımız “her 15 günde bir açılış yapacağız. Tamamlanan yatırımlarımızı halkımızın kullanımına açacağız” dedi. İzmir İstasyonu yenileme projesi başta olmak üzere eski Gar binası olarak kullanılan yerin de Okçuluk ve Gençlik Merkezi olarak hizmet vereceğini duyurdu.

ŞEHİR TRAFİĞİNİ RAHATLACAK ÇALIŞMA

Afyonkarahisar’da trafik sorununa çare bulmak adına güzergâhlarda değişiklik yapılması için çalışma yapıldığını aktaran Başkanımız konuya ilişkin; “Afyon olarak 5 ana arter var. Mecidiye, Gazligöl Caddesi, Ordu bulvarı, Ambaryolu ve Kurtuluş Caddesi. Yapılaşmanın tamamen bittiği caddeler. Yolu buralarda genişletme imkânımız yok. Nüfusuna oranla en fazla taşıta sahip bir iliz. Toplu taşıma çok fazla tercih edilmiyor. Esnaf isek arabamızı dükkân önüne koymak istiyoruz. Araç parklanma nedeni ile de tek araçlık geçişler oluyor. Kayseri’den ve İstanbul’dan hocalarımızı getirdik çalışma yaptırdık. Mecidiye caddemizi şehre giriş olarak düşünelim Gazlıgöl caddesini merkezden çıkış olarak, tek yön. Ordu Bulvarımızı merkeze hem giriş hem çıkış olarak düzenleyelim, Ambaryolu şehirden çıkış ve Kurtuluş Caddesini de merkeze giriş olarak diye düşündük. Çalışmaları yaptık. Bu ay içerisinde denemeye başlayacağız. Vatandaşlarımızla da görüştüm, başka bir imkânımız yok. Palyatif bir çözüm olabilir diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

"TELEFERİK PROJESİ İLE İLGİLİ HİÇBİR ENGEL YOK"

Başkanımızın vizyon projelerinden olan Teleferik ve Kale Çevre düzenlemesi yatırımı da konuşulan konular arasındaydı. Zeybek Başkan çalışmaların son durumunu anlatarak proje ile ilgili hiçbir engelin olmadığını vurguladı. “İhale ettik, yer teslimi yapıldı kazılar başladı, kale tepesinde Müze Müdürlüğümüz ’de çalışma yaptı. Bulunan bazı bulgular Anıtlar Kurulu tarafından incelendi. Şu anda projenin yapılmasına engel hiçbir mani kalmadı. İhaleyi alan firma makine motor kabin aksamının tamamını İsviçre’den alıyor. Her şeyin hazır olduğu ifade edildi. Bu hafta içinde Müze Müdürlüğü’nün çalışmaları tamamlanıyor. Ayakların temel kazıları yapılıp direkler dikilecek, montaja başlanacak. Mayıs başında işin bitirilmesi için gayret gösterileceği ifade edildi. Seçimlerden önce direkler dikilip halatlar gerilip kabinler takılacak. Ben de “İnanmadılar ama yaptık” diye de paylaşım yapacağım ifadeleri ile projedeki son durumu özetledi.

ZEYBEK BAŞKAN'DAN PERSONELE MAAŞ MÜJDESİ

Asgari ücretin açıklanması ardından Belediye hizmet personelinin alacağı maaşın da merak edilenler arasında olduğunu belirten Mega Birlik Medya CEO’su Mehmet Emin Güzbey, Başkanımız Mehmet Zeybek’e işçilerin ücretinin ne kadar olacağı sorusunu yöneltti. Zeybek Başkan, Cumhurbaşkanımızın açıkladığı asgari ücretin üzerinde bir rakam olacağını belirterek “ Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı rakama ilaveten 2 bin TL’nin üzerinde çalışanlarımızı memnun edecek bir rakamı vereceğiz. Ayrıca çalışanlarımızın promosyonunu kuruşuna dokunmadan kendimizi onların yerine koyarak bankalarla pazarlık yaparak güzel bir rakamı çalışanlarımıza kazandırdık. Promosyonları düşük olanlar için de yeniden pazarlık ederek tekrar çalışanlarımıza kazandırmış olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi