Zeybek Başkan İsmail Şükrü Çelikalay 'Vefa Programına' Katıldı

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Milli Mücadele Kahramanlarımızdan ve şehrimizin ilk Milletvekili ‘İsmail Şükrü Çelikalay Hoca’ adına düzenlenen ‘Vefa Programı’na katıldı.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile yapımı tamamlanan alt geçide düzenlenen bir törenle Milli Mücadele Kahramanımız İsmail Şükrü Çelikalay’ın adı verilmişti. İsmail Şükrü Çelikalay’ın vefatının 71’inci yılı dolayısıyla Afyonkarahisar Valiliğinin himayelerinde ‘Vefa Programı’ Korel Termal otelde yoğun bir katılımla yapıldı. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in de yer aldığı programa Valimiz Gökmek Çiçek, AK Parti Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclis Başkanımız Burhanettin Çoban, ilimiz protokol üyeleri ile İsmail Şükrü Çelikalay’ın yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. İsmail Şükrü Çelikalay’ı anlatan kısa filmin gösterildiği programda torunları Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav ve Suat Sarısoy birer konuşma yaptılar.

“KARAYOLLARI ALT GEÇİDİNE İSMAİL ŞÜKRÜ ÇELİKALAY İSMİNİ VERDİK”

25 Aralık 1950 yılında hayatını kaybeden İsmail Şükrü Çelikalay’ı rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Başkanımız Zeybek, adını yaşatmak için karayolları kavşağına yapılan alt geçide İsmail Şükrü Çelikalay adını verdiklerini hatırlattı. Başkanımız Zeybek, “Bu gün burada olmanın mutluluğu içerisindeyim. Biliyorsunuz karayolları kavşağına bir alt geçit inşa ederek tamamladık. Alt geçit projemiz 195 günde bitmesi gerekiyordu. Ama biz 160 gün gibi bir sürede tamamladık. Amacımız o bölgedeki trafik akışını bitirmekti ve açılışını gerçekleştirdik. Açılış öncesinde ismini hiç kimse ile paylaşmadım. Açılış programında Sayın Valimiz dedi ki; ‘Sayın Başkanım buranın ismini ne koymak istiyorsun gel burada koy ismini’ dedi. Bende o gün orada İsmail Şükrü Çelikalay ismini vereceğimizi ifade ettim” dedi.

“BEN İLMİYE CÜBBEMİ ÇIKARIP CEPHEYE GİDİYORUM”

İsmail Şükrü Çelikalay’ın yokluk içerisinde vatanı savunmak için Hacı Bayram Camiinde halka verdiği vaazdan bahseden Başkanımız Zeybek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Vaazda İsmail Şükrü Çelikalay hocamız ‘Vatan toprağı düşman çizmeleri altında çiğnenirken duvarda asılı tüfeklerle ağırda beslediğiniz atların vebalini veremezsiniz’ diyor. O zamanlar ilim adamları ‘İlmiye Cübbesi’ giyermiş. İlmiye cübbesinin altında asker kıyafeti giymiş ve ayağa kalkarak halka diyor ki; ‘Ben ilmiye cübbemi çıkarıp cepheye gidiyorum’ diyor. Halk galeyana geliyor. Halk evlerinden tüfek ve atlarını Hacı Bayram camiinin önüne bırakıyorlar. İçinden 40 tüfek ve 40 at alıyor. Geri kalanını da Mustafa Kemal Atatürk’e ordonata alabileceğini söylüyor. 40 at ve 40 tüfek ile Afyon’a geliyor ve Hıdırlığın olduğu yere soba borularını yerleştiriyor. Elimizde top ve tank varmış görüntüsü veriyor. Kendisini bu ince düşüncesinden dolayı bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi.

“BENDE AFYON MİLLİYETÇİLİĞİ VAR”

Alt geçide İsmail Şükrü Çelikalay ismini vereceğini söyledikten sonra olumlu birçok dönüş aldıklarını belirten Zeybek başkan, “Bende Afyon milliyetçiliği var. Dehşeti Nebil Efendi de ilimizin yetiştirdiği ender insanlardan birisi. İnşallah ömrümüz vefa ederse de yeni bir yere de onun ismini vermeyi düşünüyorum” dedi.

ÇELİKALAY’IN TORUNLARINDAN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Çelikalay’ın torunları ile yakından ilgilendi. İsmail Şükrü Çelikalay’ın torunlarından Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav ve Suat Sarısoy dedelerinin adını yaşatmak için alt geçide veren Başkanımız Zeybek’e teşekkür ettiler. Zeybek başkana programa katılan öğrencilerde yoğun ilgi gösterdi.

Editör: Haber Merkezi