Zeybek Başkan'dan Öğrencilere Sıcak Karşılama

Salgın nedeniyle bir buçuk yıl ara verilen yüz yüze eğitim yeniden başladı. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının ilk ders gününde öğrencileri Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek karşıladı.

Uzun bir aradan sonra eğitim yuvalarına dönen öğrencileri karşılamak amacıyla Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları ile Afyon Kocatepe Üniversitesi kampüsü, İslami İlimler Fakültesi ve Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilere sıcak çorba ve lokum ikram edildi.

Öğrencileri, Başkanımız Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş ve öğretim görevlileri Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü girişinde karşıladı. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek bizzat ikramda bulundu, üniversite öğrencileri ile sohbet ederek ‘Kale Kart’ uygulamamız hakkında da bilgi verdi. Başkanımız Zeybek, ikametini şehrimize taşıyan Kale Kartlı öğrencilerin pek çok uygulamadan indirimli şekilde yararlanacağını hatırlattı.

“GENÇLERİ GELDİKLERİNDE İLK BİZLER KARŞILIYORUZ”

Yeni eğitim döneminde tüm öğrencilere başarılar dileyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, sohbet ettiği öğrencileri Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi tercihlerinden dolayı tebrik ederek Afyonkarahisar Belediyesi olarak her zaman üniversite gençliğinin yanlarında olacaklarını belirtti.

“Öğrencilere verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Pandemi döneminde ilk ders zili çalmadan ‘ilk lokum bizden’ kampanyası başlatmıştık. Bu nedenle öğrencilerimizi Afyonkarahisar’ımızın meşhur lokumu ve çorba ikramı ile karşılıyoruz. Kadim şehrimiz Afyonkarahisar’ımızın güzelliklerini, sosyal bir kent olduğunu, aynı zamanda termalin, mermerin, lezzetin, sporun ve tarih turizminin kenti olduğunu söylüyoruz. Kale Kart uygulaması ses getirdi, esnaflarımız da bu uygulamaya dâhil olmak istiyor. Uygulamamızı daha da genişletilmiş hali ile Kale Kart uygulamasını şehrimizde yaygınlaştıracağız. Her zaman üniversitemize destek sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz. Şu anda 40 bine yakın öğrenciyi şehrimizde misafir ediyoruz. Onlar için elimizden geleni yapacağız. Başarılar diliyor, şehrimize hoş geldiniz diyorum.” dedi.

“ÖĞRENCİLERE DEĞER VERDİĞİMİZİN GÖSTERGESİDİR”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise “Bu ilk günde belediyemiz jest yaptı. Öğrencilerimizi Belediye Başkanımızla birlikte çorba ve lokumla karşılıyoruz. Bu durum şehrimizin Belediye Başkanımız önderliğinde öğrenciye değer verdiğinin göstergesidir. Başkanımız, Kale Kart uygulaması başlatarak ikametini Afyonkarahisar’a taşıyan öğrencilere indirim sağlayan bir sistem hayata geçirdi. Desteklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi