ZEYBEK: AK PARTİ ÇOK ALANDA ÇAĞ ATLATTI
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti’nin iktidara geldiği 2001 yılından bu yana bir zamanlar hayal olanı gerçek kılan politikalarla Türkiye’nin çehresini değiştirdiğini belirterek, “AK Parti ile yaşanan en önemli değişim egemenliğin gerçek anlamda kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunun tescillenmiş olmasıdır” dedi.
Zeybek, 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti’nin kurulmasının ardından sağlıktan, ulaşıma, eğitimden, güvenlik ve adalete kadar pek çok alanda Türkiye’nin çağ atladığını kaydetti.
Zeybek, şöyle konuştu:
“Ekonomik olarak adeta enkaz konumunda bulunan, memurlarının maaşlarını ödemeyip ödeyemeyeceği bile tartışılan bir hükümetin yönettiği Türkiye’de millete hizmet amacıyla yola çıkan ve çıktığı yolda bir hizmet partisi olduğunu halk nezdinde ispatlayan bir siyasi hareket olan Adalet ve Kalkınma Partisi Allah’a şükürler olsun ki kuruluşunun 12. yılını kutlayacak. 6 sıfırlı değersiz parası, pek çok ülke nezdinde itibarı tartışılır pasaportu, gündemi belirlenen bir ülke konumunda olan Türkiye’nin kaderi 14 Ağustos 2001 tarihinde değişti. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK kadrolar artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek çıktıkları yolda, ekonomik olarak hep acı reçetelerin bedelini ödeyen Türk halkı tarafından tek başına iktidar ile ödüllendirildi. AK kadrolarda aldıkları bu emanete sahip çıkıp ülke insanının mağdur olduğu pek çok alanda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş çapta hizmet yarışını başlattı.”
-AK Parti kimsesizlerin kimsesi oldu
AK Parti’nin kimsesizlerin kimsesi olan bir iktidar olduğunu kaydeden Zeybek, “İktidara geldiği ilk günden bu yana kimsesizlerin kimsesi olma düsturu ile yola çıkan AK Parti bu noktada elhamdülillah çok net ve muazzam gelişmelerin yaşanmasına neden olan yasal düzenlemeler ile sosyal devlet ilkesinin geniş çapta uygulanmasını sağlamıştır” diye konuştu.
Sosyal devlet ilkesinin AK Parti ile Türkiye’de gerçek anlamda uygulanmaya başladığını anlatan Zeybek şöyle konuştu:
“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile artık Türkiye’de engelli, şehit ailesi, gaziler gibi dezavantajlı durumda olan kesimler devletin korumu şemsiyesi altına alınmıştır. Engellilere verilen 2022 maaşı, engellilerin bakımından sorumlu olan verilen evde bakım ücreti, engelli vatandaşların rehabilitasyonu için açılan okulların ücretlerinin devlet tarafından karşılanması, bakıma muhtaç çocukları olan annelere erken emeklilik hakkı tanınması, sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla binlerce aileye yapılan nakdi ve ayni yardımlar bunların sadece birkaçıydı. Bir zamanlar adı bile bilinmeyen, AK Parti iktidarında ise 500 bine yakın konut yapan TOKİ sayesinde 50 bin dar gelirli vatandaşlarımız aylık 100 TL taksit ve 20 yıl vade ile ev sahibi oldu. Sosyal devlet olarak şimdiye kadar çocuğu eğitime devam eden ailelere 2 milyar TL’nin üzerinde ödeme yapıldı.”
Ülkenin 4 bir yanı bölünmüş yollarla örüldü
Ulaşımda son 12 yılda adeta bir destan yazıldığını ifade eden Zeybek, şunları kaydetti:
“Ulaşım medeniyettir anlayışıyla yola çıkan AK Parti, iktidara geldiği andan itibaren ulaşım sektörüne Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir biçimde yatırımlar yaptı. ‘İçinizdeki trafik canavarını durdurun’ sloganının insanların dilinde olduğu, her yıl binlerce insanımızın canına mal olan Türkiye’deki karayolları dünya standartlarına kavuşturularak, 16 bin kilometre bölünmüş yol halkın hizmetine sunuldu. Son 50 yılda Türkiye’de toplamda yapılan bölünmüş yol 6 bin kilometre iken 2002 yılından bu yana yapılan 16 bin kilometre bölünmüş yol sadece karayollarında bir destan yazıldığının rakamsal ispatıdır. Cumhuriyet'in ilanından 2002'ye kadar yapılan bölünmüş yol miktarı 6 bin kilometre iken AK Parti olarak 2002'den 2012'ye kadar 21 bin 227 kilometre bölünmüş yol yaptık. 80 yılda yapılan yolun, 3,5 kat fazlasını 9,5 yılda yaptık. 2002'ye kadar bölünmüş yolla birbirine bağlanan yalnızca 6 şehir varken bu sayıyı 74'e çıkardık. Yaptığımız bölünmüş yollar sayesinde yıllık seyahat süresini 155 milyon saat kısalttık. 658 milyon litre yakıt tasarrufu sağladık. Bu sayede ekonomimiz de 7 milyar tasarruf etti. Bölünmüş yollar can güvenliğini de artırdı. 2003-2012 arasında yol kusurlarını azaltmak için 40 milyar TL'den fazla yatırım yaptık. Neticede ölümlü kaza oranı yarı yarıya azaldı. Böylece ekonomiye 2 milyar TL'den fazla katkı sağladık. Bunun yanında Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-Konya ve yakında hizmete girecek olan Ankara-İstanbul hızlı tren projeleri ile Türkiye AK Parti iktidarında hızlı trene sahip olan dünyada 8. Avrupa’da ise 6. ülke konumuna geldi. İnşallah bir süre sonra Afyonkarahisar da Ankara’dan, İzmir’den ve İstanbul’dan hızlı tren ile ulaşılabilen bir şehir haline gelecek ve halkımız bu üstün teknolojiden istifade edebilecektir.”
Zeybek, havayollarının açılan havalimanları ile daha erişilebilir ve ulaşılabilir kılındığını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir zamanlar toplumun sadece belirli bir kesiminin kullanabildiği havayolları da halkın yolu haline getirilmiş, Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine açılan ve pek çoğu yap-işlet-devret modeliyle milletin cebinden tek kuruş çıkmadan ülkeye kazandırılan modern havalimanları ile ülkenin her yeri havadan da ulaşılabilir olmuştur. İnşallah gelecek yıllarda İstanbul’a açılacak olan 3. havalimanı, Marmaray projesi ve yeni hızlı tren demiryolu hatları ile Türkiye’de ulaşımda dünyanın en önemli ve örnek gösterilen ülkesi olacaktır.”
Milli birlik ve kardeşlik projesi ile ocaklara artık ateş düşmüyor
Türkiye’de uzun bir süredir şehit haberi gelmemesinin bile bu alanda yürütülen politikanın doğruluğunu gösterdiğine dikkat çeken Zeybek, AK Parti ile etnik kökenli ötekileştirmenin ve inkarın da son bulduğunu söyledi.
Zeybek şöyle dedi:
“Türkiye’nin çok uzun yıllardır en büyük sorunlarından olan terör sorunu hükümetimizin yürüttüğü politikalarla müspet anlamda çok önemli bir mesafe kaydetti. İnkar politikasının sona ererek, Kürt vatandaşların kendi dillerinde konuşmaları, kendi dillerinde türkülerini söylemelerinin ‘ülke bölünecek’ adı altında yürütülen anlamsız ve yersiz propagandalara rağmen önünü açtık. TRT’nin açtığı Kürtçe yayın yapan televizyon kanalı, üniversitelere açılan Kürt dili ve edebiyatı bölümleri artık bu ülkede yaşayan ve kendini Kürt olarak tanımlayan insanların ötekileştirilmesi uygulamasına da son verdi. Son olarak gelinen noktada Allah’a binlerce şükürler olsun ki aylardır Anadolu insanının evine ateş düşüren şehit haberlerini duymuyoruz. Öte yandan bu vatan için canlarını feda eden, gazi olan vatandaşlarımızı kendilerine verilen emanet olarak kabul eden AK Parti iktidarı şehit olanların ailelerine, gazi düşenlerin ise kendilerine pozitif ayrımcılık içeren politikalarla onlara sahip çıkmaktadır. Son olarak hali hazırda şehit ailelerinden bir kişiye tanının kamuda iş hakkı, 2’ye çıkarılmış ve geride kalanların mağdur olmamaları adına düzenlemeler yapılmıştır.”
-Sağlıkta dünyada örnek bir Türkiye
Zeybek, bir zamanlar insanların hastane eziyeti çekmemek adına hastalanmaktan korktuklarını belirterek, gelinen noktada Türkiye’nin sağlıkta dünyada önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
Zeybek, şunları belirtti:
“Bir zamanlar insanların sağlık hizmeti almak için saatlerce kuyrukta beklediği, insanların bağlı bulundukları sosyal güvenlik kuruluşuna göre adeta sınıflandırıldığı, fahiş fiyata ilaç bulabildikleri bir ülke olan Türkiye bu alanda da tarihinde eşi benzeri olmayan bir ilerleme kaydetti. Şöyle ki son dokuz yılda sağlık harcamalarında tam 8 kat artış yaşandı 2001 yılında 4 milyar 576 milyon TL olan sağlık harcamaları, 2010 yılında 27 milyar 504 milyon TL artarak 32 milyar 80 milyon TL’ye ulaştı. 2011 yılının ilk 2 ayında yapılan sağlık harcaması ise tek başına 2001 yılını geride bırakarak 5 milyar 685 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. Sağlık alanında 18 yaşından küçük bütün herkes sağlık hizmetlerinden koşulsuz, şartsız yararlanmaya başladı. AK Parti ile birlikte 18 yaşından küçük bütün çocuklarımız, anne veya babası sigortalı olsun ya da olmasın, prim borcu olsun ya da olmasın sağlık hizmetlerinden koşulsuz yararlanma imkânına kavuşturduk. Anne ve babasından sağlık hizmeti alamayacak durumda olan çocukların genel sağlık sigortası primlerini de devletin ödemesi de yine AK Parti ile gerçek oldu. 2001 öncesinde çiftçi, esnaf ya da işçi hastaneye gidebilmek için iş başı yaptıktan sonra 90, 120 ve 240 gün prim ödeyerek beklemek zorundaydı. AK Parti ile birlikte bu uygulamaya son verilerek tüm çalışanların ve bakmakla yükümlü oldukları yakınlarının, işe başladıktan bir ay sonra sigortalı olarak tedavi hizmetlerinden faydalanmasını sağlandı.”
-Gelecekte enerjiye daha az döviz ödeyen bir Türkiye olacak
Türkiye’nin özellikle enerji alanında her yıl yurt dışına ödemek zorunda kaldığı bedelin giderek azalacağını ifade eden Zeybek, sözlerini şöyle noktaladı:
“10 yılda bir demokrasisi sekteye uğramış olan bir ülke konumundaki Türkiye’nin hemen hemen her alanda tüm dünyada dikkat çeker bir biçimde kaydettiği ilerleme sonucunda AK Parti iktidarını sonlandırmak isteyen demokrasi dışı güçler uluslararası bağlantılarının da gayretleri ile bir takım girişimlerde bulundu. Fakat Türk halkının sağduyusu ve demokrasiye sahip çıkan duruşu ile bu kesimler Türk yargısına şimdi hesap vermektedir. Birkaç ağacın kesilmesi gibi gösterilmeye çalışan olayların arkasında neler olduğuna ülke olarak hep beraber şahit olduk. Yakıp yıkan, kamu ve özel tüm kesimlerin mallarına zarar veren bu kişiler ne istiyorsunuz diye sorulduğunda yapılacak olan nükleer santrallerin yapılmaması, hidroelektrik santrallerinin yapımının durdurulması gibi bu ülkenin en fazla gideri durumda olan enerjide dışarıya bağlı kalınmasını istediklerini söylemişlerdir. Türkiye her yıl 80 milyar dolara yakın bir tutarı sadece enerji almak için ödemektedir. Bu noktada gerek var olan ve yapılmakta olan hidroelektrik santralleri ile gerekse yapımı planlanan nükleer santraller ile Türkiye bir süre sonra enerjiye yıllık olarak verdiği parayı ödemek zorunda kalmayacak ve Türkiye’de kalan bu para daha fazla hizmete dönüşecektir. Pek çok engellemeye rağmen AK kadrolar daha gelişmiş bir ülke için çalışmakta ve Türkiye’nin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için gece gündüz çalışmaya devam edecektir. Cumhuriyet tarihinde ilkleri başaran bir parti olarak adını tarihe altın harflerle yazdıran AK Parti Türkiye’nin özetidir. Gücünü halktan alan AK Parti ile artık egemenlik gerçek anlamda kayıtsız ve şartsız bir biçimde milletindir. Bunun yanında AK Parti 3 dönem girdiği her seçimde oy oranını artıran bir siyasi hareket olarak dünya siyasetinde de tektir. Bu duygu ve düşüncelerle AK Partimizin kuruluşunun 12. yılının tüm teşkilatımıza hayırlar getirmesine Cenab-ı Hakk’tan niyaz eder, selam ve saygılarımı sunarım.”
 
 
 
Editör: Haber Merkezi