Zeybek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Zeybek mesajında basının önemine vurgu yaparak, “Basın, 15 Temmuz gecesi Fethullahcı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin önüne geçilmesi için mücadele edenlerin başında yer almıştır” dedi.

“Basın kuruluşlarımız ülkemizin olmazsa olmazıdır”

Basının gelişmiş demokrasilerde önemli bir güç olarak kabul edildiğini kaydeden Zeybek, “Toplumumuzun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmekte olan basın kuruluşlarımız ülkemizin olmazsa olmazlarındandır. Siz saygıdeğer gazetecilerimizin ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de, hiç kuşkusuz büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanımız basına ayrı bir önem vermiştir”

Zeybek, “AK Parti Türkiye'de özgür bir basının oluşmasına çok önem vermiştir. Zira Türkiye'nin demokratikleşme ve insan hakları alanında kat ettiği büyük değişime paralel olarak, haber alma ve ifade özgürlüğünde de çok önemli reformlar gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan basına ayrı bir önem vermiştir” dedi

“Basın kamu hizmeti işlevini en etkin şekilde yerine getirmektedir”

Zeybek açıklamasında “Basın, 15 Temmuz gecesi Fethullahcı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin önüne geçilmesi için mücadele edenlerin başında yer almıştır. O gece, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, demokratik kurumları yaşatmak ve halkı demokrasiye sahip çıkmaya davet etmek için halkımıza seslendiği yer bir basın kuruluşudur. Basın kamu hizmeti işlevini en etkin şekilde yerine getirmektedir. Bu kalleş darbe girişimi, bağımsız, tarafsız ve özgür basının önemini bizlere bir kez daha ispat etmiş ve 15 Temmuz’dan sonraki Çalışan Gazeteciler gününü çok daha anlamlı hale getirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, halkın hızlı ve etkili şekilde bilgilendirilmesi ve demokrasinin yaşatılması hassasiyetini gözeten bütün basın mensuplarına teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi