Zekeriya Aslan, Azerbaycan heyetinde

Azerbaycan Milli Meclisi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılmak üzere beraberinde 22.Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Av.Zekeriya Aslan ve 30 milletvekili ile Bakü’ye giden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin ev sahipliğine aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) ile ilgili olarak Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov’a takdimde bulundu.

Bakan Osman Aşkın Bak, beraberindeki heyetle temasları kapsamında mevkidaşı Rahimov'la birlikte Azerbaycan Milli Spor Tıp ve Rehabilitasyon Enstitüsünü gezdi.

Ziyaret sonrasında Bakan Osman Aşkın Bak, Rahimov'a Türkiye'nin EURO 2024 adaylığı logosunun bulunduğu tablo ve üzerinde Rahimov'un isminin yazıldığı Türk Milli Takımı forması hediye etti.

Bakan Osman Aşkın Bak, TBMM Parlamenterler Futbol Takımı’nın maçını izledi

TBMM Parlamenterler Futbol Takımı, Azerbaycan Milli Meclisi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen uluslararası turnuvanın yarı final maçında Ukrayna'ya 4-2 mağlup oldu.

Bakü İnter Arena Stadı'nda düzenlenen turnuvada TBMM Parlamenterler Futbol Takımı, yarı final maçında Ukrayna Parlamenterler Futbol Takımı ile karşılaştı. Ukrayna takımı karşılaşmayı 4-2 kazanarak finale yükseldi.

TBMM Parlamenterler Futbol Takımının gollerini AK Parti İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Sarıkaya ile Kazım Kırcı kaydetti. İlk golün asisti Zekeriye Aslan oldu.

Karşılaşmayı, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov da izledi. Bakanlar, karşılaşma öncesinde sahaya çıkarak TBMM takımı ile fotoğraf çektirdi.

Bakan Osman Aşkın Bak, beraberinde Zekeriya Aslan ve diğer heyet üyeleri Azerbaycan ve Türk Şehitliği'ni ziyaret etti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan’da şehitlikleri ziyaret etti.

Önce Azerbaycan Şehitliği'ni ziyaret eden Bakan Osman Aşkın Bak ve beraberindeki heyet şehit mezarlarına karanfiller bıraktı. Bakan Osman Aşkın Bak, daha sonra Türk şehitliklerine geçerek Türk Şehitliği anıtına karanfil bıraktı.

Bakan Osman Aşkın Bak ve milletvekili heyetine ziyaretleri esnasında Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral da eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi