ZEKA Valimiz Yıldırım’ın Başkanlığında Uşak’ta Toplandı
 
Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2016 Yılı 12. Yönetim Kurulu toplantısı Valimiz Aziz Yıldırım’ın başkanlığında Uşak’ta yapıldı.
 
Uşak’ta yapılan toplantıya Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Uşak Valisi Ahmet Okur, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı.
 
Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Valimiz Aziz Yıldırım, toplantının ilk gündem maddesi olarak 8-11 Aralık 2016 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan Travel Turkey fuarına katılım konusunun görüşüleceğini kaydetti.

 
Valimiz Yıldırım gündem ile ilgili konuşmasına şöyle devam etti: “Ajansımız 2011 yılından bu yana düzenli olarak Doğrudan Faaliyet Destek Programı açmakta olup bu destek türü kapsamında illerimiz ve TR33 Bölgesi için katma değeri yüksek, stratejik önemi haiz ve aciliyet taşıyan araştırma, planlama ve fizibilite projelerine destek sağlıyoruz. 2015 yılında ilan edilen Sanayide Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (SAREP) ile Sosyal Kalkınma ve Beşeri Gelişme Altyapı Mali Destek Programı (SOBEP)  kapsamında desteklenen projelere ilişkin ilerleme raporlarını ve yararlanıcılardan gelen projelere ilişkin talepleri ve projelerle ilgili gelişmeleri ele alacağız. Mevzuatımızın izin verdiği ölçüde projelerin uygulanmasını kolaylaştırmak adına yararlanıcılarımızdan gelen talepleri olumlu karşılıyor ve bu hususta her zaman yapıcı olmaya azami gayret gösteriyoruz. Projelere mali destek sağlamanın yanında sağlanan desteklerin etkin ve belirlenen hedeflere uygun bir şekilde kullanılıp kullanılmadığını 2 ayda bir hazırlanan bu raporlar vesilesiyle yakından takip ediyoruz. 2017 yılında yapılacak hizmet alımları, iki yönetim kurulu toplantısı arasında ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetleri ve Eylül ayı gelir-gider cetvelini görüşerek mali durumumuzu değerlendireceğiz”
 
Valimiz Aziz Yıldırım’ın açıklamalarının ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrası Yönetim Kurulu Üyeleri Ulubey İlçesinde bulunan ve dünyanın en büyük ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonlarında bulunan Cam Teras’ta incelemelerde bulundular.
 
Editör: Haber Merkezi