"Zam artışı adaletli ve eşit şekilde yapılmalı"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, ücretli-maaşlı ve emeklilere uygulanan yüzdelik zam nedeniyle en düşük maaş alanlarla en yüksek maaş alanlar arasındaki makasın giderek açıldığını belirterek, "Zam artışı adaletli ve eşit şekilde yapılmalı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

ZAM ARTIŞINDAN YARARLANAMAYAN GENİŞ BİR KESİM VAR

Büyük bir kesimin enflasyon karşısında gittikçe yoksullaştığını kaydeden Milletvekili Köksal, "Ücretli-maaşlı ve emeklilere uygulanan yüzdelik zam nedeniyle en düşük maaş alanlarla en yüksek maaş alanlar arasındaki makas açılmaktadır. Örneğin maaşı 1000 TL olan emeklinin Temmuz zammıyla maaşı 1050 TL olurken, maaşı 4000 TL olan bir emeklinin maaşı Temmuz zammıyla 4200 TL olmaktadır. Aynı durum işçi ve memurlar içinde geçerlidir. Örneğin 3000 TL maaş alan bir memur Temmuz ayı zammıyla 180 TL zam alırken 10.000 TL maaş alan bir genel müdür 600 TL zam almaktadır. Bu durumun 6 ayda bir tekrarlandığını dikkate aldığımızda ücretli-maaşlı kesimdeki maaş farkı gittikçe büyümektedir. Büyük bir kesim enflasyon karşısında gittikçe yoksullaşmakta, bir diğer kesim ise mevcut durumunu muhafaza etme şansına sahip olmaktadır. Bakanlığınızca zam artışından adil bir şekilde yararlanamayan bu geniş kesim için ücret artışlarında adaleti ve eşitliği sağlayacak herkese eşit miktarda zam artışı getirecek bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?" dedi.

Editör: Haber Merkezi