“Zaferin Kazanıldığı Topraklar Afyonkarahisar”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı İbrahim Yurdunuseven Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Yurdunuseven mesajında "Vatan topraklarının bağımsızlığa ulaşmasında Afyonkarahisar'ın kilit bir rol oynadığına vurgu yaptı."

Zaferin Kazanıldığı Topraklar Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı İbrahim Yurdunuseven; "Aziz Milletimiz asırlardır bir çok varoluş mücadelesinin içinden geçmiş ve bir çok eşsiz zaferi tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Şüphesiz ki bu mücadelelerin ve zaferlerin içinde en önemli olanlardan biri İstiklal Harbi'dir. Vatan toprağının cebren ve hile ile kuşatıldığı, dört bir yandan yedi düvelin vatan toprağını hain emellerle işgal ettiği bir dönemde Yüce Milletimiz tabiri caizse eşsiz bir diriliş ile küllerinden yeniden doğmuş ve vatan toprağını kirli ellere yâr etmemiştir. Böyle bir dirilişin başladığı nokta olan Afyonkarahisarımız zafere giden yolda büyük bir dönüm noktası olmuştur. İngilizlerin Afyonkarahisar'da bulunan Yunan cepheleri için "Türkler bu cepheleri 6 ayda geçebilirlerse 1 günde geçtik diyebilirler." sözünü edebilecek kadar güçlü bir düşman hattı, iman gücüyle birlik ve beraberlikle aşılmış ve bağımsızlığın ilelebet sürecek ateşi Afyonkarahisarımızda yakılmıştır." dedi.

Afyonkarahisar'ın hala o günkü ruhu taşıdığını belirten Yurdunuseven; "Büyük zaferin destanlaşmış hikayeleriyle ve adeta şehre sinmiş kokusuyla büyümüş Afyonkarahisar'ın bir evladı olarak başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna can siperane savaşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi