Zafer yürüyüşüne Alperenler de katıldı.

Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz'un 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Zafer Yürüyüşü" ne Afyonkarahisar Alperen Ocakları mensubu gençler de katılım sağladılar.

Afyonkarahisar Alperen Ocaklar Başkanı Mehmet Uluca burada bir konuşma yaptı.

Ocak başkanı Uluca:

Değerli Dava Arkadaşlarım...

Dünya da hiç bir millet yoktur ki bizim gibi bir tarihe sahip olsun. Bizler bağımsızlık yolunda canını hiçe saymış ve o kanlı çarpışmalarda 7 ayrı millete göğsünü vatan için, bayrak için siper etmiş mehmetçiklerin torunuyuz. Hürriyete aşığız. Bize pranga vurulamaz vurulsa dahi parçalarız.

Bağımsız ve onurlu yaşamak için, aziz vatanımızı işgal edenlere karşı verilen kurtuluş destanının sonucu olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıldönümünü içtenlikle kutluyorum.

30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türk milleti üstünde yapılmak istenen planları reddederek tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklemişler ve Türk milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders vermişlerdir.

Ordu yokken Mustafa kemal ve arkadaşlarının önderliğinde milletin dayanışmasıyla yoktan bir ordu kurulmuş ve bu ordu Türk evlatlarının istikbalini omuzlarında taşımıştır.

Bu ordu ki : kadın ,erkek, çocuk ,yaşlı bütün bir millet tek bir bedende bu al bayrağın altında toplanmış. Bu ordu ki, bir hilal uğruna nice Aliler ,Ahmetler, Şerife Bacılar ve hatta eli kalem yerine tüfek tutan onbeşlileri feda etmiştir.

Biz de Alperenler olarak;

Ben Türk'üm Türk esir olmaz

Ben Türk'üm Türk bayraksız olmaz

Ben Türk'üm Türk devletsiz olmaz

Ben Türk'üm Türk ezansız olmaz

Ve Ben Türk'üm Türk hürriyetsiz olmaz

diyerek bir davaya başkoyan Şehit Muhsin Başkanımızın bu sözlerini akıllarımıza kazımış ve bu şuurla ilerlemekteyiz.

Alperenler olarak bizler, Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun da dediği gibi “Kan dökmeyi seven bir millet değiliz, ancak söz konusu vatan ise dünyanın şah damarını keseriz!” iradesiyle vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, devletimizin ve milletimizin bağımsızlığı söz konusu olduğunda bütün şer odaklarına karşı tarihimizde olduğu gibi bugün de aynı azim ve kararlığı taşımaktayız.

Manevi huzurlarında, aziz milletimizin ve bütün kahramanlarımızın mukaddes hatıralarını yâd ediyor, en derin hürmet, hayranlık ve sadakat hislerimle Cenab-ı Allahtan rahmet diliyorum. Onlara ve emanetlerine layık olmak gayretinde olduğumuzu da bu vesile ile Tüm Alperenler adına ifade etmek istiyorum. Ve Bir kez daha yüce milletimizin hem 26 Ağustos Afyon'un kurtuluşunu hem de 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi