ZAFER Proje Ekipleri Bilgilendirildi
Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ve Sosyal Alt Yapı Mali Destek Programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 Afyonkarahisar ili ve ilçelerinde bulunan kurumlarda oluşturulan proje ekiplerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuğrul Çınar, mali destek programları için kurumlarının proje yazım işini yürüten proje ekiplerinin sorularını cevapladı.
Bilgilendirme toplantısıyla ilgili bir açıklama yapan Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi Koordinatörü H. Hüseyin Oğuz, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından mali destek programlarının duyurulmasından hemen sonra kurumlara yazı göndererek proje ekiplerini oluşturmalarını istediklerini, oluşan ekiplerin de iletişim bilgilerini kendilerine ulaştırdıklarını belirtti. Oğuz, şöyle devam etti:
“Son günlerde mali destek programlarıyla ilgili ofisimize çok sayıda müracaat olmuş ve proje ekibinde yer alan arkadaşlarımız akıllarına takılan sorulara cevap almak için bize ulaşmaya çalışmaktaydılar. Biz de hem ofisimizdeki bu yoğunluğu azaltmak hem de proje ekiplerinin sorularına birinci ağızdan cevap almalarını sağlamak amacıyla, Valimiz İrfan Balkanlıoğlu ve AB Daimi Temas Noktası olan Vali Yardımcımız Erhan Günay’ın da uygun görüşleriyle böyle bir bilgilendirme toplantısı düzenlemeye karar verdik. Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuğrul Çınar, davetimizi kırmayıp toplantıya iştirak etti. Böylece proje ekiplerinde yer alan arkadaşlarımız her türlü soruyu sorarak birinci ağızdan cevap alma şansı buldular.”
“Hedef İlimizden Daha Çok Proje Çıkmasını Sağlamak”
Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi Koordinatörü H. Hüseyin Oğuz, bütün gayretlerinin Afyonkarahisar’dan daha çok proje çıkmasını ve dolayısıyla kurumların daha çok hibeden faydalanmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Kalkınma ajansları ve Avrupa Birliği fonlarına kentten daha çok proje gönderilmesini sağlamayı hedeflediklerini bildiren Oğuz, ''İlimizin bu tür imkânlardan azami bir şekilde yararlanmasını arzu ediyoruz. Ayrıca kurumlarımızın proje mantığını öğrenmeleri ve bu konuda pratik kazanmalarını sağlamak da bizim için önemli. Bu yüzden bu tür çalışmalarımızı devam ettirmek istiyoruz. Her türlü destek ve katkılarından dolayı Valimiz İrfan Balkanlıoğlu ve AB Daimi Temas Noktası olan Vali Yardımcımız Erhan Günay’a şükranlarımı sunuyorum. Katılımları için Tuğrul Çınar Bey’e de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına çok sayıda kurumun proje ekibinde yer alan görevliler katıldı.
 
 
Editör: Haber Merkezi