Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yarın Afyon’a geliyor

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl başkanı Mevlüt Tekdemir yazılı basın açıklamasında;

“Ülkemizde bulunan 13 milyon sığınmacının memleketlerine geri gönderilmesi için Zafer Partisi Genel merkezimizce yurt çapında “10 milyon imza kampanyası” başlatıldı. İl başkanlığı olarak Afyonkarahisar valiliğine stant açma, broşür dağıtma ve imza kampanyası için çalışma yapacağımızı bildirerek, bununla ilgili izin talebimizi ilettik. Afyonkarahisar valiliğinden gelen cevabi yazıda talebimizin için “İnsan hakları evrensel beyannamesi ve Avrupa insan hakları sözleşmesi hükümlerine aykırı; ve özellikle ilimizde bulunan yabancılara karşı kin, nefret ve ayrımcılık duygularına sevk edebileceği bu neden ile var olan toplumun huzur, düzen ve refahını bozmaya yönelik bir eylem olarak değerlendirildiğinden, broşür dağıtma ve imza toplama kampanyanıza izin verilemez”, denilmiştir.

Oysaki Türk yargısında buna benzer ve bizi direk ilgilendiren bu konu hakkında birçok emsal karar mevcut olup; Afyonkarahisar valiliğinin almış olduğu bu engelleme kararına katılmıyoruz.

Hedeflediğimiz bu yolda Zafer Partisi Genel Başkanımız Sayın Ümit Özdağ yarın saat 13.30 da Afyonkarahisar ilimize gelerek Dumlupınar 2. Cad. Süleyman Gönçer Sk. No:5/1. Adresindeki parti binamızın açılışını yapacak daha sonrada esnaf esnaf dolaşarak imza toplama kampanyasına bizzat öncülük edecektir.”dedi

Editör: Haber Merkezi