Zafer Partisi Afyonkarahisar il başkanından emekliler derneğine üyelik ziyareti

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl başkanı E.Alb. Mevlüt TEKDEMİR 22 Kasım 2022 tarihinde Afyonkarahisar emekliler derneği Başkan Ahmet Eğe’yi ziyaret ederek derneğe üye oldu.

Tekdemir ziyaret sonrası açıklamasında:

“36 senesini Türk ordusuna ve Türk devletine adamış bir personel olarak Türkiye’deki 14 milyon emeklinin arasına üye olarak katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. Afyonkarahisar’daki 13 bin emeklimizin her türlü derdini biliyorum ve bu sorunları Zafer Partisi iktidarında çözeceğimize de söz veriyorum.

Maalesef Türkiye’de 2 milyon kayıt dışı sığınmacı çalıştırılırken Türk evlatlarımız iş beklemekte, 13 milyon sığınmacıya 10 yıl içinde 144 milyar dolar harcanırken, bütçe yok bahanesiyle emeklilerimiz hak etmediği bir muamele görerek yaşam standartları gün geçtikçe kötüleşmektedir.

Emeklilerimizin; intibak sorununu, en düşük emekli aylığının asgari ücretten az olmaması gerektiğini, refahtan düşük ücretlilere pay verilmesi gerektiğini, aylık bağlama oranının yeniden %70 olması gerektiğini, emekli aylıklarında aile yardımının eklenmesi gerektiğini, kira desteği, konut alım desteği ve yakacak ve gıda yardımı yapılması gerektiğini biliyoruz.

Bütçede para yok diyenler her sene 10 milyar dolar sığınmacılara, 7 milyar dolar 143 ülkeye hibe vermeye para buluyorlar. Zafer partisi iktidarında sadece 17 milyar dolarla bile 13 milyon emeklimizin bütün sıkıntılarına çözüm bulacağımıza söz veriyoruz.

Ayrıca Afyon Emekliler Derneğinin yaptırdığı ve maddi olarak kazanç sağlamaya başlayınca belediye tarafından derneğin elinden alınan İmaret camii arkasındaki çay bahçesi işletmesi iktidarımızda tekrar kendilerine geri verilecektir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi