Zafer Meydanı'nda ilk etkinlik

Afyonkarahisar'da sosyal, kültür ve sanatsal faaliyetlerin merkezi olacak Zafer Meydanı, ilk etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin katkılarıyla, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları, Zafer Meydanı'nda düzenlenen törenle açıldı.

Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın sloganıyla açılışı gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları açılış programına, Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Nurullah Pervaneli, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan, Gençlik ve Spor Şube Müdürleri ile antrenörler ve bine yakın sporcu katıldı.

"YAZ SPOR OKULLARI ÇOK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ"

Saygı duruşunda bulunulmasına müteakip İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Nurullah Pervaneli, zaferin, termalin, mermerin ve tarihin başkenti Afyonkarahisar'ı sporda da başkent yapmak istediklerini söyledi. Bu hedef doğrultusunda yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Pervaneli, "Bu amaçla düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarımız gerçekten çok büyük ilgi gördü. Bugün itibariyle üç bin civarında öğrencimiz başvuruda bulundu. Biz bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz; çünkü kayıtlarımız devam ediyor. Bu etkinlikte desteklerini esirgemeyen, Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz'a, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'e ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle spor kulüplerimize ve spora gönül veren tüm antrenörlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

"ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNDE HEPİMİZİN İMZASI OLSUN"

Dördü engellilere yönelik, toplam 21 spor branşında başvuruların kabul edildiği Yaz Spor Okulları'nın ilimiz sporuna önemli bir ivme kazandıracağını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner ise çocuklarını bu tür etkinliklere teşvik eden ailelere özellikle teşekkür etti. Çocuklarını, vatanına-devletine faydalı, her konuda donanımlı birer birey olarak yetiştirmenin aileler için önemli bir sorumluluk olduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Öner, "Afyonkarahisar Belediyesi olarak biz de bu bilinçle şehrimizdeki tüm spor etkinliklerinde, sosyal, kültürel ve sanatsal tüm aktivitelerde vatandaşlarımızın yanında olacağız. Ayrıca daha önceden de söylediğimiz gibi, 'Şehrimizin geleceğinde hepimizin imzası olsun' sloganıyla elimizi taşın altına sizlerle beraber koymaya her zaman hazırız" diye konuştu.

"YAŞAYAN BİR MEYDAN HALİNE GETİRECEĞİZ"

Huzurlu toplumun mutlu bir aileden, mutlu bir ailenin ise sağlıklı bireylerden geçtiğine dikkat çeken Öner, "Sağlıklı bireyler yetiştirebilmemizin en temel şartı da çocuklarımızı, başta teknoloji olmak üzere birçok tehlikenin beklediği bu dönemde, vakitlerini dolu dolu geçirebilecekleri, zararlı alışkanlıklardan uzak olabilecekleri en güzel yerlerden biri olan spor yapılan yerlere yönlendirmektir. Sporun dışında bir de sanatsal ve kültürel aktivitelerin yapılabileceği yerler var. Biz bu tür yerleri halkımızın hizmetine sunmak için gayret göstereceğiz. Sizlerden de bizleri zorlamanızı talep ediyorum" dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Yaz Spor Okulları açılış töreninin, Zafer Meydanı'nda yapılan ilk etkinlik olduğunu, burada; sosyal, kültürel ve sanatsal alanda daha birçok etkinlik yaparak Zafer Meydanı'nı yaşayan bir meydan haline getireceklerini sözlerine ekledi.

"ÇOK CİDDİ BİR MERAK VE BEKLENTİ VAR"

Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe ise Yaz Spor Okullarına katılımın yoğun olmasının kendisini çok mutlu ettiğini dile getirerek şunları söyledi: "Bu yoğun katılım da gösteriyor ki Afyonkarahisar'da demek ki spora çok ciddi bir merak ve buna bağlı olarak çok ciddi bir beklenti var. İnşallah Yaz Spor Okullarında seçtikleri branşlarda belli bir temel kazanan sporcu gençlerimizin, ileride Milli Takımlar düzeyinde olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmesi temenni ediyor, başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Gençlik Merkezi yöneticilerimiz olmak üzere emeği geçen tüm yöneticilerimizi, antrenörlerimizi ve görevlileri tebrik ediyorum. İleriki yıllarda bu sayının daha artması temennisiyle etkinliğimizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum"

PROTOKOL MENSUPLARI HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Yapılan konuşmaların ardından, cimnastik ve karate ekipleri ayrı ayrı gösteriler sundu. Büyük beğeni toplayan gösteriler sonrası, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan Karma Resim ve Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapıldı. Sergiyi gezen protokol mensupları daha sonra ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi tarafından açılan spor branşlarına yönelik stantları gezdi. Stantlarda, başvurularla ilgili antrenörlerden bilgi alan protokol mensupları, bireysel ve takım sporlarındaki hünerlerini de sergiledi. Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner ile Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Nurullah Pervaneli, genç sporcularla birlikte basketbol ve voleybol oynadı. Daha sonra, Vali Yardımcısı Boztepe ile Başkan Yardımcısı Öner masa tenisinde karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma izleyenlere de büyük keyif verdi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, protokol mensuplarını en çok zorlayan spor dalı okçuluk olurken, etkinlikte boyunca Afyonkarahisar Belediyesi tarafından pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi